Primarul Buzianu se plimbă pe Transalpina cu microbuzul şcolar

Consilierul Dumitru Drumen îl acuză pe primarul Buzianu din Tismana că foloseşte microbuzul şcolar pentru a face excursii electorale. Acesta spune că ieri dimineaţă primarul a pornit împreună cu mai mulţi funcţionari să viziteze Transalpina, cel mai înalt drum montan din ţară. Primarul nu a răspuns pentru a putea explica situaţia, dar i-a sărit în ajutor viceprimarul oraşului.

Conservatorul Dumitru Drumen din Tismana a declarat pentru Radio Infinit că microbuzul care ar trebui să fie folosit numai pentru elevi a devenit un mijloc de transport des împrumutat de primarul Costal Buzianu, care face cu el excursii electorale. Aşa se face că ieri, unul dintre cele două microbuze lipsea din faţa primăriei deoarece, aşa cum mai afirmă consilierul local, primarul a plecat cu angajaţii să vadă Transalpina. „Este o excursie făcută pe Transalpina, de către domnul primar. Aşa cum am mai spus microbuzele şcolare sunt folosite pentru propagandă electorală, nu pentru transportul elevilor, aşa cum este regulamentul de ordine interioară al consiliului local. Îi duce pe angajaţi şi pe oamenii din sate. Nu ştiu pe banii cui se plimbă din moment ce îl folosesc, care normal ar trebui să îl folosească doar pentru transportul elevilor şi al cadrelor didactice atunci când au activităţi”, afirmă Dumitru Drumen. Deşi această problemă a fost ridicată de mai multe ori în şedinţa de consiliu local, nu a fost luată în considerare. „Am ridicat această problemă de mai multe ori, dar mi se răspunde că nu e treaba mea. Noi nu putem nici la competiţii să ducem elevii, numai dacă vrea domnul primar”, mai declară supărat consilierul Dumitru Drumen.

„Ori e acia, ori e pe acia”

Viceprimarul oraşului, Marius Seceleanu, spune însă că primarul este la Prefectură, la o instruire. Aşa a fost anunţat pentru că abia s-a întors din concediu, iar de microbuz nu ştie ce să spună. „Este la Prefectură, la o instruire. Eu asta ştiu pentru că azi am venit din concediu. Are şi juristul cu el. Sunt vreo patru plecaţi. Şi secretara tot asta ştie. Un microbuz e aici, în faţa primăriei. Eu văd unul. Despre celălalt nu ştiu ce să zic. Ori e acia, ori e pe acia. Altundeva nu are unde să fie”, spune Marius Seceleanu. O hotărâre a Consiliului Local Tismana spune că microbuzele şcolare nu au voie să plece din faţa primăriei, fără aprobarea ordonatorului principal de credite. „Nu ştiu unde e plecat. Azi am venit din concediu, mă luarăţi aşa tare”, mai menţionează viceprimarul Seceleanu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: