Primarul Cârciumaru a făcut bilanţul pe anul 2015

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a precizat ieri care a fost cel mai important proiect desfăşurat de primărie în anul 2015, dar şi care sunt priorităţile pentru 2016. De departe cea mai mare realizare a primăriei Târgu Jiu, potrivit autorităţilor, rămâne reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare din municipiul Târgu Jiu. Cel mai important proiect pentru anul ce urmează rămâne finalizarea Stadionului Municipal, anunţă primarul Florin Cârciumaru.

Rep. : Cum a fost anul 2015 pentru Primăria Târgu Jiu?

F.C.: Anul 2015, din punct de vedere al activităţii la nivel de primărie, pot să spun că a fost un an bun, am avut destule realizări, a fost anul în care am pornit la drum cu alte proiecte majore, proiecte care se vor finaliza în anul 2016, 2017. Chiar pot să spun că a fost un an în care am finalizat multe proiecte şi cred că cel mai important dintre toate rămâne proiectul legat de modernizarea reţelelor de apă din municipiul Târgu Jiu, modernizarea staţiei de epurare, staţiei de tratare şi într-un cuvânt modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Cred că ştiţi foarte bine despre Stadion, despre Sala de Sport, Sala de Sport de la Liceul Economic, sunt proiecte care au pornit la drum în 2015 şi vor fi finalizate în anii următori. Am pornit un proiect foarte mare cu finalizare în viitor, este vorba de modernizarea Căii Eroilor, un proiect la care se lucrează şi se lucrează de către cel mai bine cotat arhitect din România la ora actuală.

Rep.: S-a rezolvat problema cu fondurile pentru modernizarea reţelei de apă şi canalizare? Erau blocate la un moment dat.

F.C.: Această problemă este rezolvată. Chiar directorul Aparegio a explicat că fondurile s-au deblocat, deja s-au făcut plăţi. A fost blocat la un moment, dar noi când discutăm despre acest proiect, discutăm de toate cele cinci oraşe. La nivel de municipiu mai sunt foarte puţine lucrări care se vor finaliza în prima parte a anului şi astea sunt lucrări legate de probe, de racorduri, lucruri mărunte. Am avut probleme, dar atâta timp cât s-a deblocat şi se fac plăţi înseamnă că lucrurile sunt la locul lor.

Rep.: Pentru anul 2016, care ar fi cel mai important proiect?

F.C.: Cel mai important proiect anul viitor este legat de pregătirea proiectelor europene şi aici intră Calea Eroilor, modernizarea transportului în comun şi mai departe Stadionul, Sala Sporturilor, sala de sport de la Liceul Economic, sala de sport de la Şcoala 1, un zid de vreo 30.000 de lei la Preajba, locuinţele sociale care se vor finaliza anul viitor, se află în faza de licitaţie construcţia a două blocuri ANL, s-au deschis ofertele să vedem cine va câştiga licitaţia şi se vor construi în zona Narciselor.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: