Primarul Cârciumaru îşi schimbă maşina prin „Rabla”

Autoturismul condus de primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, va fi casat prin programul Rabla. Primăria va achiziţiona în schimb o altă maşină atât pentru edil, cât şi pentru alte două direcţii din cadrul administraţiei publice locale. O altă instituţie care îşi va înnoi parcul auto prin acest program este Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. Ambele unităţi au primit avizul Agenţiei Fondului de Mediu pentru a primi un voucher în valoare de 6.500 de lei pentru fiecare autoturism casat.

În lista de investiţii a administraţiei locale din Târgu Jiu se află anul acesta trei autoturisme. Primăria va cumpăra trei maşini noi marca Dacia, iar una dintre ele va fi folosită de primarul Florin Cârciumaru. Vechile maşini sunt casate prin programul Rabla. “Sunt trei maşini casate, e vorba de un “papuc” de la Direcţia Publică de Patrimoniu, maşina domnului primar Nubira şi o maşină de la Direcţia Publică de Venituri. N-am primit încă voucherele, le aşteptăm. Pentru domnul primar luăm un Duster şi pentru cele două direcţii luăm maşini în care să încapă mulţi oameni, tot de la Dacia, precum Lodgy. Sunt bani prevăzuţi pentru achiziţionarea lor”, a declarat Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu.

Şi conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj optează pentru un model de autoturism autohton. “Voucherul îl depunem la un producător, probabil la Dacia, ca să achiziţionăm un autoturism nou. Agenţia Naţională va suporta diferenţa de preţ pentru că avem aprobare în acest sens”, spunea în urmă cu două luni directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi.

Nu primesc vouchere

Nu toate instituţiile publice din Gorj au primit avizul Agenţiei Fondului de Mediu pentru un voucher Rabla. Primăria Ţicleni este una dintre acestea. În motivarea agenţiei se arată că certificatul de cazier fiscal necesar nu era valabil la data depunerii dosarului.

Şi Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj a fost refuzată pe motiv că nu a prezentat hotărârea adunării generale privind alegerea reprezentantului legal, iar de la dosar a lipsit certificatul de înscriere în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor. Conducerea USLI spune că va redepune dosarul complet, în speranţa că de această dată nu vor mai exista probleme. 

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: