Primarul Cârciumaru: Relele vin de la cine nu te aştepţi!

Primarul Florin Cârciumaru a făcut noi declaraţii a doua zi după percheziţiile DNA. Acesta spune că nu a fost ridicat nici un fel de document din biroul şi de la domiciliul său. Documente au fost însă ridicate de la alte servicii din primărie. După ce DNA a anunţat că există suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, Cârciumaru susţine că nu a influenţat cu nimic licitaţiile de la Aparegio. Ba mai mult, consideră că imaginea sa nu trebuie afectată de astfel de sesizări.

Reporter: Aţi început o nouă zi de muncă după percheziţiile DNA. Cum au decurs lucrurile?       

Florin Cârciumaru: Pot să spun că şi marţi mi-am continuat activitatea după ore de percheziţii la mine în birou pentru că asta este, instituţiile statutului au anumite sesizări, iar pe baza sesizărilor au venit să facă percheziţii la mine la birou, la mine acasă, în alte zone din oraş şi foarte bine au făcut. De la mine din birou nu au plecat cu nici un document pentru că nu au găsit nimic din ceea ce căutau, nici de la mine de acasă nu au luat nimic pentru că nu au găsit. De la primărie era normal să ia contractele de colaborare cu firma „Presanitas”. S-a discutat şi s-a percheziţionat biroul de la Investiţii, biroul de la Contabilitate, biroul de la Licitaţii şi de acolo s-au luat documentele care privesc această societate. Se verifică.

Rep.: Vă aşteptaţi să fie depistate nereguli?

F.C.: Eu pot să spun că nu este absolut nimic în neregulă, noi ne vedem de activitate, nu suntem nici prima, nici ultima instituţie pe care o verifică instituţiile statutului. Noi suntem obligaţi să ne dăm concursul pentru aceste verificări întrucât sunt sesizări. Trăim într-o perioadă pe care o vedem cu toţii în România, la ora actuală se ţine mare cont de sesizări, de denunţuri. Vom vedea în urma verificărilor că la Primăria Târgu Jiu totul s-a făcut legal. Eu pot să spun că Primăria ca instituţie şi eu ca om, ne vedem de activitate în continuare şi o să se vadă că totul este corect.

Rep.: Verificările au legătură cu perioada în care societatea Aparegio a fost condusă de domnul Popescu?

Rep.: Nu. Cât priveşte societatea Aparegio degeaba a fost agăţată de activitatea primăriei pentru că noi nu suntem implicaţi cu absolut nimic în derularea Programului ISPA. Ei au organizat totul separat de Primăria Târgu Jiu, doar că la licitaţie am avut şi noi un reprezentant în comisie, pe domnul director tehnic Marius Ionescu, pe lângă alţi 10 membri ai comisiei. Pot să spun că cei care au hotărât în final câştigătorii pentru această licitaţie a fost justiţia pentru că societatea de pe locul doi a contestat, s-au judecat, iar în justiţie au câştigat tot cei care au fost clasaţi pe primul loc de către comisie. Deci, eu ca primar nu am influenţat cu absolut nimic societăţile care au câştigat.

Rep.: Ce s-a întâmplat vă ambiţionează să candidaţi în 2016 la primărie?

F.C.: Nu vorbim acum de candidatură. Eu consider că întâmplări de genul acesta nu ar trebui să afecteze cu nimic activitatea primăriei, nu ar trebui să afecteze cu nimic imaginea unui om, pentru că fiind persoană publică, eşti supus la fel şi fel de discuţii, fel şi fel de bârfe, sesizări şi presupuneri, dar viaţa o să demonstreze că lucrurile nu stau aşa cum se discută, cum se bârfeşte. Eu în general am făcut bine la toată lumea şi pe principiul acesta o să merg în continuare.

Rep: Bănuiţi pe cineva că a sesizat DNA?

F.C..: Nu pot să bănuiesc pe nimeni, pentru că de multe ori viaţa ne-a demonstrat că atunci când bănuieşti pe cineva greşeşti. Se întâmplă lucruri şi vin relele de la cine nu te aştepţi.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: