Primarul Cârciumaru şi consilierii locali au depus jurământul

Florin Cârciumaru, primarul reales al municipiului Târgu Jiu, şi noii consilieri locali au fost învestiţi în funcţii în cadrul unei şedinţe festive care a avut loc vineri. Tot cu acest prilej au fost desemnaţi şi cei doi viceprimari: Matei Nădrag de la PNL şi Aurel Popescu de la PSD. Cei doi au reprezentat singura propunere a consilierilor locali care a fost votată cu 19 voturi pentru şi două abţineri.

Prima şedinţă a Consiliului Local Târgu Jiu, care a avut loc vineri, a debutat cu intonarea imnului municipiului şi cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi care i-au binecuvântat pe noii consilieri. La şedinţa festivă au participat atât prefectul Liviu Andrei şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, cât şi şefii mai multor formaţiuni politice. La propunerea prefectului, şedinţa a fost deschisă de decanul de vârstă al Consiliului Local, Petrişor Dincă Roibu, şi de către cei mai tineri consilieri: Mihai Paraschiv şi Gheorghe Pecingină. În prima fază a întrunirii a fost constituită comisia de validare formată din cinci consilieri: Nicolaie Mergea, Rădulescu Alin, Mihai Weber, Eduard Berca şi Constantin Buluteanu. Această comisie va funcţiona pe întreaga perioadă a mandatului. După ce Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu Jiu, a citit hotărârea de validare a primarului emisă de către Judecătoria Târgu Jiu, Florin Cârciumaru şi consilierii locali au depus jurământul. În urma alegerilor din data de 10 iunie, Consiliu Local Târgu Jiu a fost alcătuit din 13 consilieri PSD, 3 consilieri PNL, 3 consilieri PP-DD şi doi consilieri PDL.

O singură propunere pentru viceprimari

Tot în cadrul şedinţei de vineri au fost desemnaţi şi noii viceprimari ai municipiului Târgu Jiu. Matei Nădrag de la PNL şi Aurel Popescu de la PSD au reprezentat singura propunere a consilierilor. Cei doi au fost votaţi cu 19 voturi pentru şi două abţineri. La sfârşitul procedurii de învestire, atât Liviu Andrei cât Ion Călinoiu au felicitat noua echipă a Primăriei Târgu Jiu. “Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu şi vă garantez că uşa mea vă va fi deschisă oricând”, a precizat Liviu Andrei. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean le-a recomandat consilierilor locali să se armonizeze şi să lucreze ca o adevărată echipă. “Vă doresc celor nou-veniţi să vă armonizaţi din mers şi să fiţi o echipă. Doar colaborarea este cea care va da roade”, a menţionat Călinoiu. După ce şi-a exprimat recunoştinţa faţă de cei care l-au ales, primarul Florin Cârciumaru a închinat o cupă de şampanie cu noii consilierii. “Chiar dacă sunt la cel de-al patrulea mandat am emoţii întrucât pornesc la drum cu o echipă nouă”, a declarat primarul Cârciumaru.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: