Primarul care nu mai plăteşte consilierii să facă scandal

Primăriţa din Alimpeşti, Elena Mosor, nu a mai convocat Consiliul Local în ultimele două luni. Primăriţa spune că nu a avut proiecte de adoptat, dar nici chef să se mai certe cu Leonida Belgher, consilier local UNPR, cu care a avut de-a lungul vremii fel de fel de conflicte. Mai mult decât atât, Mosor spune că în felul acesta a scutit şi nişte bani, pentru că nu a mai trebuit să plătească indemnizaţiile către cei 11 consilieri. Reprezentanţii Prefecturii spun că nu se pune problema dizolvării, pentru că legea prevede alte condiţii pentru a se ajunge în această situaţie.

Conform consilierului Leonida Belgher, primăriţa din Alimpeşti, Elena Mosor, nu a mai convocat Consiliul Local încă de la finele lunii mai. Belgher spune că primăriţa sfidează legea şi acţionează după bunul plac, fără a ţine cont de problemele cetăţenilor. „De două luni nu ne-a mai invitat la nicio şedinţă. Sunt proiecte destule de făcut, dar a băgat comuna în faliment, nu mai are bani. Consiliul Local trebuie să se întrunească la sfârşitul fiecărei luni, aşa am stabilit la începutul mandatului. A zis că atunci când vrea ea convoacă Consiliul Local. Cred că nu vrea să ne convoace pentru că am reclamat ilegalităţile pe care le face în primărie”, a declarat consilierul local Leonida Belgher.

Mosor: Nu plătesc 3 mii de lei pentru o oră de scandal

Primăriţa Elena Mosor spune că nu a convocat consilierii locali în şedinţă pentru că nu avea ce să aprobe. Mai mult decât atât, aşa a scutit şi plata indemnizaţiilor către consilieri şi nici pe Belgher nu a fost nevoită să-l asculte. „N-am ţinut şedinţă de două luni că n-am avut proiecte şi n-am avut nici bani. Dacă n-am avut proiecte, ce să fac? Să plătesc câte 3000 de lei pentru o oră de scandal cu Belgher. 300 de lei ori 11 consilieri. O să ţinem acum în luna august şi o să ţinem atunci când avem proiecte şi când ne ţine bugetul. Avem şi calamităţile astea acum, atâtea distrugeri, încât nu mai ştim cum să le ducem la capăt. Atâta timp cât Belgher este consilier şi face permanent scandal nu sunt datoare să mă duc acolo să ascult tot ce îi vine lui la gură. Să şi le convoace ei dacă au proiecte”, a declarat Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti.

Consiliul Local nu riscă dizolvarea

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că nu se pune problema dizolvării Consiliului Local. „Potrivit legii administraţiei publice locale, lunar, în mod obligatoriu au loc şedinţe ordinare convocate de către primar. Legiuitorul vorbeşte şi stabileşte în mod clar că are loc dizolvarea Consiliului Local dacă acesta nu se întruneşte două luni consecutiv în condiţiile în care a fost legal convocat. Ne-am interesat în acest caz, am vorbit cu secretarul comunei şi cu doamna primar şi nu este cazul dizolvării întrucât Consiliul nu a fost convocat”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificare a Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.  

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: