Primarul comunei Câlnic, pregătit să înfrunte ANI

Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic, aşteaptă să-i fie comunicat primul termen în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a putea demonstra că nu este în incompatibilitate. Potrivit raportului ANI, Vulpe ar fi deţinut atât funcţia de primar, cât şi calităţile de administrator de firme.

În urma procedurilor de evaluare demarate de ANI asupra aleşilor locali, a reieşit că Dumitru Vulpe ”s-a aflat în perioada 19.06.2008 până în prezent în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut simultan, atât funcţia de primar al comunei Câlnic, cât şi calităţile de administrator în cadrul SC Vulmid SRL, respectiv SC  Minprest Serv SA”, încălcând astfel legislaţia privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Primarul gorjean susţine însă că totul este o greşeală şi chiar a procurat mai multe documente pentru a le prezenta instanţei. “Îmi exercit în continuare mandatul de primar şi aştept să primesc citaţie din partea instanţei. Sper ca primul termen să aibă loc până la sfârşitul acestui an. Sunt pregătit să demonstrez că nu m-am aflat în stare de incompatibilitate. Voi prezenta în instanţă hotărârile AGA prin care am ieşit din Consiliul de Administraţie de la Minprest. De asemenea, mai există încă o altă hotărâre AGA în care eu am cesionat părţile sociale ale firmei către o altă persoană şi ca atare am pierdut calitatea de asociat. Ambele documente le voi depune instanţei la primul termen”, a declarat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: