Primarul din Albeni, trimis în judecată. Vezi ce acuzații îi sunt aduse!

Primarul comunei Albeni, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Ionuț Silviu Stan este acuzat de trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu.

În luna iunie, Ionuț Silviu Stan a fost luat cu duba de mascaţi chiar din sediul primăriei. Edilul este acuzat de patru infracțiuni de trafic de influență, o infracțiune de luare de mită, o infracţiune de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice și o infracţiune de instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

”În luna august 2018 inculpatul S.S.I., a pretins de la martorul denunţător C.I. suma de 3.000 euro pentru a-l angaja la Primăria Comunei Albeni în funcţia de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare formată din subordonaţii săi asupra cărora avea influenţă, lucru pe care l-a şi realizat, dovadă fiind faptul că a dispus să fie declarat admis deşi obţinuse media finală de 5,61. Inculpatul a primit această sumă în data de 01.11.2018, anterior susţinerii concursului menţionat.

În data de 21.07.2020 inculpatul a pretins de la asistenţii medicali comunitari şi asistentul social  din cadrul Primăriei Comunei Albeni, o sumă de bani, fără a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înaintate Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare, primind de la aceştia în data de 27.07.2020, după încasarea acestui stimulent, suma totală de 2.000 lei.

În data de 02.12.2020 inculpatul a pretins şi primit de la martorul denunţător C.F. suma de 12.000 lei, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de concurs pentru a fi declarat admis la concursul pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi astfel influenta asupra membrilor comisiei, subordonaţii săi.

În luna decembrie 2020 inculpatul a pretins suma de 4.000 euro şi a primit 3.500 euro de la martorul denunţător T.A.C., asigurându-l că prin intervenţia sa pe lângă comisia de concurs constituită din funcţionari ai primăriei, subalternii săi, asupra cărora avea influenţă, va promova concursul în postul de şef Serviciu V.S.U. în cadrul Primăriei Comunei Albeni, dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele şi rezolvarea acestora.

În luna noiembrie 2017 inculpatul a pretins şi primit de la martorul denuntător S.F.C. suma de 5.500 lei pentru angajarea soţiei sale pe postul de consilier agricol în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi influenţa asupra membrilor comisiei de concurs şi a remis subiectele înainte de susţinerea probei scrise”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Odată cu dispunerea arestului preventiv în cazul său, Prefectura Gorj a dispus suspendarea din funcție. 

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: