Primarul din Aninoasa şi-a făcut fratele director

Primarul din Aninoasa şi-a pus fratele director la școală. Acest lucru s-a întâmplat după ce directoarea unităţii de învăţământ din localitate, Ilona Petrache, și-a dat demisia. Primarul Ilie Petroi nu s-a înţeles niciodată cu fosta conducere a școlii din localitate, directoarea fiind acuzată în mai multe rânduri că nu îl invită la ședințele Consiliului de Administraţie şi că ţine la secret hotărârile adoptate. Așa că noul director este Alexandru Petroi, fratele primarului, profesor de matematică-informatică.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj continuă schimbările în rândul directorilor de școli. Ultimele modificări în acest sens au avut loc la Școala Generală Aninoasa, unde profesorul Alexandru Petroi i-a luat locul directoarei Ilona Petrache și la Școala Generală ”George Uscătescu” din Târgu Cărbuneşti, unde directorul Ion Cioplea a fost schimbat. Noul director al școlii din Aninoasa, Alexandru Petroi, nu este nimeni altul decât fratele primarului din localitate, Ilie Petroi. Acesta menţionează că nu ştie de ce fosta directoare și-a dat demisia. ”Au fost mai multe probleme de comunicare, dar nu știu de ce și-a dat demisia. Probabil a menționat motivul”, mai explică acesta. Cu ceva timp în urmă, mai exact prin luna ianuarie a acestui an, Ilie Petroi era foarte nemulțumit pe fosta conducere a școlii din localitate deoarece nu este invitat la ședințele Consiliului de Administraţie şi pentru că nu îi sunt aduse la cunoştinţă hotărârile care se iau în cadrul acestor întâlniri. ”De un an de zile nu am mai fost convocat să particip la Consiliul de Administrație al școlii pe care o am în subordine. Ca membru al acestui consiliu am cerut să mi se pună la dispoziție procesele verbale care se încheie acolo ca să văd și eu ce se întâmplă în școala pentru care plătesc utilitățile, dar refuză să mi le aducă la cunoștință”, menționa la acea dată primarul.

Petroi: Nu am intervenit

Primarul spune însă că nu are niciun amestec în ceea ce priveşte noua numire de la şcoală, deşi recunoaşte că între el și fosta directoare au existat probleme de comunicare. ”Directoarea şi-a dat demisia, iar în locul ei a fost numit fratele meu. Nu l-am recomandat eu, ci probabil calificările lui. Acest lucru îl pot spune şi cei de la Inspectorat. Nu am intervenit eu şi nici nu o să intervin vreodată”, susţine Ilie Petroi. Atâta timp cât fratele său va fi director de școală, primarul speră ca lucrurile să meargă bine. ”Cu această ocazie sper ca el să își facă bine treaba, la fel cum și-a făcut meseria până acum. A început să facă o evaluarea a situației în care se află școlile din comună”, spune Ilie Petroi. Pentru eventualele lucrări ce vor avea loc la unitățile de învățământ din Aninoasa se vor solicita fonduri de la bugetul de stat. Un caz asemănător, de numire pe funcții de conducere a rudelor, a avut loc la Liceul de Muzică din Târgu Jiu, unde nou director este socrul vicepreședintelul Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: