Primarul din Cărbuneşti, nevoit să cheltuiască banii degeaba

Reorganizarea Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor din Târgu Cărbuneşti i-a adus primarului Mazilu pierderi de miliarde de la bugetul local. Acesta a investit 10 miliarde de lei într-un nou sediu al serviciului care va deveni acum nefuncţional pentru că nu va avea personal care să se bucure de el.

Noul sediu al Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor din Târgu Cărbuneşti urma să fie chiar lângă sediul primăriei, într-o clădire nouă, spaţioasă, care avea toate dotările necesare funcţionării în bună ordine a acestuia. Acest lucru nu va mai fi posibil şi asta pentru că odată cu aplicarea ordonanţei, la acest serviciu nu vor mai lucra decât trei angajaţi din cei 11 câţi erau până acum. „Angajaţii care i-am avut lucrau în trei cămăruţe, abia aveau loc să se învârtă pe acolo. Am început construcţia acestei clădiri unde aveam de gând să-i mut pe ei şi poliţia comunitară a oraşului. Acum vin şi îmi dau toate planurile peste cap. Nu este posibil să funcţionez cu trei angajaţi care şi ăia trei nu sunt că două persoane sunt în concediu de maternitate şi unu în concediu fără plată”, a declarat Mihai Mazilu.

17 miliarde cheltuite degeaba

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, pentru acest sediu s-au alocat 17 miliarde din care s-au cheltuit aproximativ 10 miliarde, bani din bugetul local. Construcţia este finalizată în proporţie de 65% şi riscă să rămână aşa pentru că nu va mai fi nevoie de un spaţiu mai mare pentru doar trei angajaţi. „Pierd atâtea miliarde pentru o prostie, ce să mai fac eu acolo, în sediul acesta. Proiectul este de 17 miliarde şi am cheltuit deja 10 miliarde, construcţia mai are puţin şi e gata. Eu am zis să le fac oamenilor ăstora un bine, să nu mai stea acolo înghesuiţi dar se pare că acum trebuie să-i dau afară”, a adăugat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: