Primarul din Cărbuneşti transformă gunoiul în combustibil

Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti are ambiţii mari în ceea ce priveşte localitatea pe care o gospodăreşte. În curând, în Cărbuneşti vor demara două lucrări a căror valoare este de ordinul milioanelor de euro. O primă investiţie presupune o staţie de măsură şi control al gazelor, Mazilu atrăgând astfel la bugetul local 1% din totalul de 2,4 milioane de euro, reprezentând autorizaţia de construire. Beneficiarul proiectului este OMV Petrom.

În plină criză financiară, milioanele de euro ajung rând pe rând la primăria din Târgu Cărbuneşti. Primarul Mazilu spune că cel mai târziu la sfârşitul lunii iulie, în localitate vor demara lucrările la două mari proiecte. „Prima investiţie se referă la o staţie de măsură şi control al gazelor ce aparţine OMV Petrom. Este o investiţie de 2,4 milioane de euro, 1% din investiţie revine bugetului local. Staţia va fi montată pe magistrala de gaze ce trece prin Cărbuneşti. Este o investiţie automatizată sută la sută şi nu necesită noi locuri de muncă”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti.

O a doua mare investiţie catalogată la trei milioane de euro ar urma să demareze la jumătate lunii viitoare. Este vorba de o staţie care transformă gunoiul menajer brut în combustibil ecologic care va fi materie primă pentru centrală prin piroliză de producere a curentului electric. „Este un investitor din Gorj care va investi nu mai puţin de trei milioane de euro. Am eliberat deja autorizaţie de construire, până în 15 iulie se apucă de treabă. Staţia va fi amenajată lângă staţia de transfer gunoi menajer”, a precizat Mihai Mazilu.  

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: