Primarul din Crasna investeşte un milard într-un cămin cultural

Primarul din Crasna, Aurel Vamvu, bagă peste un miliard de lei într-un cămin cultural din comună. Acesta spune că a obţinut banii din fonduri europene şi nu a avut o altă investiţie de făcut.

Cu banii primiţi de la Uniunea Europeană, primarul localităţii Crasna a ales să învestească peste un miliard de lei în Căminul Cultural. Acesta va fi dotat cu costume populare tradiţionale cu specific local, instrumente populare, sistem de sonorizare şi echipamente tehnice. Toate acestea vor costa peste un miliard şi o sută de milioane de lei vechi. Cu aceşti bani, chiar primarul recunoaşte că ar fi putut face un centru de bătrâni, însă nu ar fi avut cu ce să-l întreţină. „În 2008, când ni s-a aprobat finanţarea de la Uniunea Europeană trebuia să facem 75 de puncte. Am avut asfaltare 17 km, canalizare aproape 3 km, extindere reţea de apă şi dotările Centrului Cultural. Toate acestea ca să acumulăm cele 75 de puncte pentru ca programul să fie eligibil. Puteam să investim şi pe partea socială, să înfiinţam centre sociale cum este cel de la Novaci, dar nu am fi avut cu ce să-l întreţinem că toate sunt costisitoare. Şi atunci ce făceam, îl înfiinţam şi-l lăsam aşa-”, declară Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Suma nerambursabilă primită de primăria Crasna pentru investiţii pe măsura 322 se ridică la peste 2,5 milioane de euro.  Primarul susţine că a ales să bage o grămadă de bani în Căminul Cultural pentru că nu a avut altceva de făcut prin localitate. „La acea vreme nu erau alte lucrări de făcut, iar noi trebuia să îndeplinim punctajul şi am ales să investim în Căminul Cultural”, mai spune primarul din Crasna, Aurel Vamvu.

Toate aceste investiţii făcute pe bani europeni vor trebui finalizate până la finele anului 2011.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: