Primarul din Crușeț vrea cămin cultural în centrul civic al localității

Autoritățile locale din Comuna Crușeț încearcă să obțină finanțare pentru construirea unui cămin cultural în centrul comunei. Primarul Viorel Drăgușin a depus în acest sens un proiect încă din 2008 și, în ciuda faptului că a fost aprobat, nu a primit finanțare. Acum, un program guvernamental prevede doar reabilitarea căminelor existente, program în care primăria Crușeț nu se poate încadra. Căminul cultural din centrul civic s-a dărâmat la cutremurul din 1977.

Primarul din Comuna Crușeț vrea să aibă cămin cultural în centrul civic al localității. Acest lucru ar putea fi posibil numai cu fonduri guvernamentale sau europene, pentru că bugetul primăriei este prea sărac pentru o astfel de investiție. Deși este un proiect depus din 2008 la Guvern, până acum nu s-a primit finanțare, iar actualul guvern nu dă bani decât pentru reabilitarea celor existente. „Acum, prin fonduri guvernamentale se poate face, mai nou, reabilitarea căminelor culturale, nu construirea unora noi. Eu am avut cămin cultural în centrul civic al comunei, numai că la cutremurul din 1977, construcția a fost afectată și a trebuit să o demolăm. Am cerut înființarea unui nou cămin cultural, am depus proiectul în urmă cu patru ani, a fost aprobat, dar văd că actualul Guvern nu continuă programul de construire a unor cămine culturale, ci reabilitarea celor existente. Noi am cerut construcția unui cămin cultural sau sala de sport să poată îndeplini și funcția de cămin cultural. Din banii de la bugetul local nu ne permitem să facem un cămin cultural”, a precizat Viorel Drăgușin, primarul comunei Crușeț.

Două cămine reabilitate cu bani de la bugetul local

În comuna Crușeț funcționează acum două cămine culturale care au fost reabilitate în urmă cu câțiva ani cu bani de la bugetul local, însă distanța dintre acestea și centrul localității este destul de mare. „Noi avem două cămine, unul în satul Slăvuța și unul în satul Măiagu, sunt cămine vechi, cel din satul Slăvuța este fosta primărie a comunei Slăvuța. Cele două cămine sunt funcționale, au fost reabilitate în 2008 cu bani de la bugetul local, numai că deranjamentul este că nu sunt în centrul civic și sunt la o distanță de 12 kilometri și e greu să plimbăm cetățenii între cele două sate. De aceea m-ar fi interesat un cămin în centrul comunei”, a mai spus primarul din Crușeț.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: