Primarul din Fărcăşeşti dă ajutoare de înmormântare

Primarul comunei Fărcăşeşti a aprobat în şedinţă de consiliu local o hotărâre care vine în sprijinul familiilor amărâte din comună. Aceştia primesc un ajutor bănesc în valoare de 25 de milioane în cazul unui deces în familie. Luna trecută au beneficiat de acest ajutor 16 persoane.

Hotărârea de consiliu local care acordă aceşti bani familiilor nevoiaşe se aplică de la începutul anului 2010, până în prezent fiind cheltuiţi 400 de milioane în acest sens. „Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care au dat cam 25 de milioane pentru fiecare familie necăjită din comună care a trecut printr-un deces. Banii ăştia se acordă numai în caz de deces membrului în viaţă”, a declarat Constantin Pârvulescu, primarul comunei Fărcăşeşti.

De aceştia bani beneficiază numai familiile care au un venit lunar mai mic de şase milioane  şi cele care au dosar de ajutor social la primăria Fărcăşeşti. „Suma asta se acordă numai familiilor care au un venit mai mic de şase milioane sau care trăiesc doar din ajutorul social. Sunt oameni amărâţi şi credeţi-mă că 25 de milioane nu ajung în ziua de azi pentru o înmormântare”, a mărturisit Constantin Pârvulescu.

De la începutul anului şi până în prezent au beneficiat de acest ajutor 12 familii la care s-au mai adăugat încă patru în luna iunie. „De când au început să se dea banii ăştia au luat 12 persoane care au avut decese şi în luna iunie au mai aprobat încă patru familii”, a adăugat Constantin Pârvulescu.

De altfel, la primăria comunei Fărcăşeşti sunt 40 de dosare de ajutor social în plată.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: