Primarul din Fărcăşeşti poate candida la alegerile din 2012

Constantin Pârvulescu rămâne în continuare primarul comunei Fărcăşeşti chiar dacă se află în arest, iar atribuţiile sale sunt exercitate de către viceprimarul Dănuţ Bălu. Mai mult chiar, Pârvulescu poate candida din nou la alegeri în condiţiile în care va fi pus în libertate.

Constantin Pârvulescu, primarul comunei Fărcăşeşti, poate candida la alegerile din 2012 în condiţiile în care va fi pus în libertate. În acest an nu pot fi organizate alegeri pentru alegerea unui alt primar întrucât Legea Nr. 67/ 2004 republicată şi actualizată interzice organizarea acestora cu un an înainte de expirarea mandatului. În momentul de faţă, atribuţiile primarului sunt exercitate de către viceprimarul Dănuţ Bălu. “Viceprimarul va continua să exercite atribuţiile primarului în condiţiile în care acesta este suspendat din funcţie întrucât se află în arest preventiv. Dănuţ Bălu poate face acest lucru pe perioada întregului său mandat doar dacă există o condamnare privativă de libertate a primarului dată printr-o hotărâre judecătorească definitivă”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj. În condiţiile în care va fi pus în libertate, Constantin Pârvulescu îşi va relua activitatea în cadrul primărie şi chiar are dreptul de a candida pentru un nou mandat. “În momentul în care va fi eliberat, Constantin Pârvulescu îşi reia funcţia deţinută anterior. În condiţiile în care nu există o condamnare privativă de libertate, acesta chiar poate candida pentru un nou mandat la alegerile din 2012”, a mai precizat Marcel Romanescu.

ACUZAŢII

Constantin Pârvulescu a fost reţinut la începutul lunii martie fiind acuzat că a luat mită sub formă de bani şi bunuri de peste 300 de mii de euro. Pârvulescu nu va fi demis din funcţie decât în situaţia în care instanţa de judecată îl va găsi vinovat de comiterea faptelor pentru care a fost reţinut.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: