Primarul din Godineşti nu dă listele electorale contracandidaţilor

Candidaţii la primăria Godineşti nu au acces la listele electorale. Doi dintre aceştia, candidaţii PPDD si PDL, au depus cereri prin care au cerut listele, insa cei de la primărie susţin ca nu se poate.

Doru Licărete, candidatul PDL, și Ion Cioată, candidatul PPDD la Primăria Godinești, au depus cereri pentru a li se da listele electorale din comună, însă acest lucru nu a fost posibil. Cei doi candidați sunt revoltați că reprezentanții primăriei refuză să facă acest lucru. „Am cerut listele electorale la primăria Godineşti, dar nu mi le dau. Nu cunosc de ce nu le poate înmâna. A promis că le dă, dar nu ni le-a dat“, a declarat Ion Cioată, candidat PPDD Godinești, Acesta crede că refuzul autorităţilor are legătură cu eventuala fraudare a alegerilor.

„E posibil să se calculeze fraudarea alegerilor. O să fac scris şi o să înaintez la preşedinta de circumscripţie“, a spus acesta.

În aceeaşi situaţie este şi candidatul PDL. „Nu mi-au fost înmânate. Au spus că nu mai este legal să mi le elibereze. Legal este să mi le dea de la data publicării afişului. Azi se făceau zece zile şi spuneau că trebuie să fie zece zile de când au intrat ei în posesie. Eu ştiu că zece zile de când au publicat anunţul că intrat în posesia lor“, a declarat Doru Licărete, candidat PDL.

Cei doi nu vor primi listele, asigură secretarul primăriei Godinești. Sprin Merfu spune că cei doi ar fi trebuit să le ceară în termen de zece zile de la data la care le-au ridicat de la Prefectură. „Cererile celor doi candidați au fost depuse mult mai târziu. Nu au fost solicitate în termenul legal. Aceştia aveau posibilitatea să solicite aceste liste în zece zile de la data de când am ridicat listele de la Prefectură“, susține Sorin Merfu.

Licărete și Cioată sunt deciși să sesizeze Biroul Electoral Județean.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: