Primarul din Muşeteşti, în instanţă pentru asfaltarea unui drum

Primăria comunei Muşeteşti a fost dată în judecată luna aceasta de o firmă din Craiova, specializată în asfaltări de drumuri pentru o datorie de mai mult de şapte miliarde. Primarul spune că respectiva firmă a asfaltat patru kilometri de drum. Nu a spus câţi bani a dat, ci doar că mai are o datorie de şapte miliarde. Cât să fi costat?

O firmă cu capital francez ce are sediul în Craiova mai are de recuperat de la primăria Muşeteşti şapte miliarde. Datoria datează de patru ani aşa că firma a acţionat în instanţă primăria în urmă cu puţin timp. Primarul comunei, Ion Ciobea, spune că nu-i rămâne decât să se judece pentru că nu are banii necesari să plătească lucrarea. „Nouă trebuia să ne vină bani pe o hotărâre de guvern acum patru ani. Ei au început lucrarea, iar noi la un moment dat nu am mai primit nici un ban. Pe contract scrie clar că banii sunt pe hotărâre de guvern, iar ei vor acum să le dau de la bugetul local. Eu nu am de unde. Este vorba de asfaltarea a patru kilometri de drum. Ei au făcut în proporţie de 90% lucrarea, dar a mai rămas o datorie de şapte miliarde”, a declarat Ion Ciobea, primarul din Muşeteşti. Întrebat ce sumă a primit primăria pe acea hotărâre de guvern, primarul spune că „nu mai contează câţi bani au dat, ci contează că mai avem şapte miliarde de dat”. Cert este că primarul nici nu vrea să audă de plata datoriei cu bani de la bugetul local fiind dispus să fie târât în instanţă de firma din Craiova. „Eu din punct de vedere legal sunt curat. În contract spune clar că banii sunt pe hotărâre de guvern, că nu au mai venit nu e problema mea”, a adăugat acesta.

SPRIJIN

Primarul Ion Ciobea cerut sprijin în rezolvarea acestei probleme şi Consiliului Judeţean Gorj dar şi Direcţiei de Finanţe Publice Gorj şi Ministerului Dezvoltării. „Nu mai spun că am ajuns şi la domnul secretar de stat şi dânsul cunoaşte problema dar nu a trimis încă nici un răspuns”, a precizat primarul Ciobea.     

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: