Primarul din Prigoria, declarat incompatibil de ANI

Emil Răgman, primarul comunei Prigoria, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Edilul este învinuit de faptul că timp de aproape un an a ocupat atât postul de primar, cât şi cel de administrator al unei societăţi comerciale. Răgman spune că nu are cunoştinţă despre decizia ANI, drept urmare nu poate să comenteze asupra acestui aspect până nu primeşte o înştiinţare oficială.

Conform ANI, primarul Emil Răgman „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012-10 septembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţiile de primar şi administrator al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. În perioada respectivă Răgman a fost administrator la firma Romemir Prodcom SRL, ce are ca obiect de activitate creşterea oilor. În fapt, totul a pornit de la o sesizare pe care PDL Gorj a făcut-o la Prefectură în privinţa acestei incompatibilităţi. În toamna anului trecut, fostul prefect Claudiu Teodorescu a cerut clarificări secretarului comunei, care, dacă ar fi constatat incompatibilitatea, trebuia să propună prefectului încetarea mandatului primarului. Numai că primarul a renunţat în septembrie la funcţia de administrator şi cum secretarul a analizat situaţia la nivelul lunii octombrie, a transmis prefecturii că incompatibilitatea nu există.

Chiar dacă ANI a făcut public rezultatul anchetei, primarul din Prigoria spune că nu i s-a comunicat verdictul, pentru a putea preciza dacă va depune sau nu contestaţie în acest caz. “Nu ştiu nimic. E treaba lor. Trebuie să-mi aducă la cunoştinţă. Nu cred până nu văd”, a declarat edilul.

Vâlceanu (PDL): Răgman îşi va pierde mandatul

Liderul pedeliştilor gorjeni, Dan Vâlceanu, este de părere că primarul Răgman trebuia să-şi piardă mandatul încă de pe când partidul său a sesizat Prefectura. „Atunci prefectul a tergiversat lucrurile în mod voit şi cu rea credinţă. Ne-am văzut obligaţi să sesizăm ANI şi iată că am avut dreptate. Nici prefectul de atunci şi nici prefectul de acum sunt convins că habar nu au, nu cunosc legea. Această decizie a ANI poate fi atacată în instanţă, deci va mai dura până îşi va pierde domnul Răgman mandatul, dar cu siguranţă şi-l va pierde”, a comentat Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: