Adelina Mănoiu, o viitoare arhitectă, îndrăgostită de poezie

Iubeşte poezia şi rimele, dar îşi doreşte o carieră în arhitectură. Adelina Mănoiu are doar 13 anişori însă şi-a trasat foarte bine destinul alegând să îmbine stilul artistic cu raţiunea. Versurile vor rămâne însă marea sa pasiune cu atât mai mult cu cât are deja prima carte de poezie şi proză lansată.

Chiar dacă este încă elevă la şcoala gimnazială, Adelina Mănoiu ştie de pe acum drumul pe care îl va urma dând dovadă de siguranţă şi fermitate atunci când vine vorba de viitorul ei. Îndrăgostită de poezie, Adelina spune că va opta totuşi pentru o carieră în arhitectură pentru că o altă pasiune mai veche este desenul. Pasiunea pentru poezie s-a concretizat deja în „Petale de suflet”, carte lansată de Adelina împreună cu alţi câţiva colegi talentaţi. „Lansarea cărţii a fost o experienţă unică, adică ceva mai frumos nu cred ca există, este ceva ce nu se întâmplă în fiecare zi şi totuşi suntem la o vârstă fragedă încă. Am scris şi proză şi poezie”, a mărturisit Adelina. Cât despre sursele de inspiraţie spune că de cele mai multe ori acestea pur şi simplu se ivesc. Ce altceva ar putea să o inspire dacă nu inocenţa şi jocurile copilăriei. „Întâmplările din viaţa mea, jocuri, iubire, viaţa asta de copii pe care o mai avem încă”, a precizat tânăra.

Cu toate acestea, Adelina o să aleagă o meserie prin care să-şi pună în practică gândurile, dar mai ales talentul la desen. „Nu cred că o să aleg să fac din asta o meserie. O să rămână mai mult un hobby. Cel mai mare vis al meu este să devin arhitect pentru că îmi place tot ce este legat de arhitectură”, a declarat Adelina Mănoiu.

Cea mai mare bucurie pe care a avut-o până acum a fost aceea când a putut să-şi atingă propria carte de poezii. „A fost incredibil. Un moment pe care o să-l ţin minte toată viaţa. Când am văzut că volumul a fost tipărit am rămas uimită pentru că la început credeam că sunt doar vorbe, eu fiind un pic mai pesimistă”, a precizat Adelina.

Născută în aceeaşi zi cu Mihai Eminescu

Tânăra spune că tinerii din ziua de azi sunt de cele mai multe ori constrânşi să facă altceva decât le place lor să fac şi de aceea au uneori un comportament care lasă de dorit. Chiar dacă are doar 13 ani, Adelina se consideră destul de matură şi spune că nimic nu o poate obliga să facă ceva ce nu-i place. „Tinerii din ziua de azi nu iau chiar totul în serios, le place să fie lăsaţi cât mai liberi. Eu una cred că ştiu ce vreau. Deocamdată sunt încă mică şi îmi petrec timpul liber cum ar trebui să şi-l petreacă orice copil. Îmi place să ies cu prietenii, să ies la cumpărături”, a precizat tânăra.

Pasiunea pentru poezie nu este chiar întâmplătoare cu atât mai mult cu cât, Adelina Mănoiu are şi un unchi pasionat de versuri, iar ea însuşi este născută în aceeaşi zi ca marele poet Mihai Eminescu. ”Părinţii mei sunt notari amândoi, am un unchi care scrie încă poezii, cred că de la el am moştenit talentul şi poate nu este chiar atât de întâmplător dacă este să mai punem că sunt născută şi în aceeaşi zi cu Mihai Eminescu”, a declarat Adelina Mănoiu.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: