Primarul din Săcelu, obligat să renunţe la taxa de intrare în staţiune

Primarul din Săcelu, Ion Voica, pare să fi renunţat la taxa de intrare în staţiune. Prefectura Gorj l-a obligat pe primar să renunţe la această taxă, însă a fost de acord cu una de parcare. Voica instituise trei taxe: de intrare în staţiune, de intrare la bazin şi de parcare. Oricum, certurile dintre primar şi directorul bazei de tratament nu s-au sfârşit pentru că cel din urmă nu vrea nici taxă de parcare.

Subprefectul Marcel Romanescu a avut ieri o întâlnire cu directorul bazei de tratament şi cu conducerea SNLO, dar şi primarul din Săcelu, pentru a ajunge la o înţelegere cu privire la taxele din staţiune. Primarul Ion Voica a fost îndrumat să perceapă numai o taxă de parcare nu şi de staţiune, lucru pe care edilul l-a acceptat. Directorul Nicolae Rotaru nu este de acord cu taxa lui Voica pentru că Săcelu nu este o staţiune.

Primarul nu a venit la şedinţă

Primarul Ion Voica nu a venit la şedinţă, însă a mers şi a vorbit cu subprefectul  între patru ochi.  În urma acestor întâlniri s-a ajuns la concluzia că Ion Voica trebui să renunţe la taxa de staţiune şi să rămână numai cu cea de parcare. „Noi am fost şi la Săcelu şi am avut o întâlnire cu cei de la baza de tratament şi cu cei de la SNLO. Era invitat şi primarul din Săcelu, însă nu a venit, însă ulterior am stat şi cu el de vorbă. Noi, Instituţia Prefectului nu putem spune dacă să perceapă sau nu taxe în comună, noi verificăm numai dacă sunt legale aceste taxe. Am ajuns la concluzia că nu se poate percepe o taxă de staţiune, una de parcare şi una de intrare la bazine, pentru că asta ar însemna o supra taxă. Am decis că primarul să aprobe în următoarea şedinţă de consiliu, o singură taxă de parcare şi totul este în regulă. Domnul Ion Voica a înţeles acest lucru şi a fost de acord cu propunerea noastră”, a declarat Marcel Romanescu.

Rotaru: Săcelu nu e staţiune

Nicolae Rotaru, directorul bazei de tratament, nu este de acord nici cu decizia luată ieri, pentru că susţine că Săcelu nu este o staţiune, pentru că nu îndeplineşte toate condiţiile să aibă acest statut. „Nu sunt de acord cu nici o taxă, pentru că Săcelu nu este Staţiune, nu îndeplineşte condiţiile. În felul acesta o să fugă toţi turiştii. Eu nu am de gând să discut cu primarul, dar nu sunt de acord cu taxele. Săcelu nu e staţiune”, a spus Rotaru.

Contactat telefonic, primarul Ion Voica nu a putut fi găsit.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: