Primarul din Samarineşti ia fonduri europene pentru a-şi dezvolta ferma

Cine spune că primarii se pricep doar la acte se înşeală amarnic. Primarul din Samarineşti se pricepe de minune la agricultură şi zootehnie. Nici nu e de mirare că are acasă o mini fermă de care se ocupă împreună cu soţia sa. Acum se ocupă doar de creşterea ovinelor şi caprinelor, odată fiind renumit şi în creşterea porcilor. Primarul are şi doi copii care speră că vor deprinde într-o zi tainele agriculturii.

Familie de agricultori înrăiţi, primarul din Samarineşti împreună cu soţia sa cresc nu mai puţin de 170 de capete. S-a axat în primul rând pe ovine şi caprine pe care le vinde de obicei în preajma sărbătorilor pascale reuşind astfel să mai aducă un venit în casă. Primarul Marian Ardeiu mărturiseşte că agricultura este o pasiune de-a lui din timpul studenţiei când mergea la Teleorman să cumpere vaci şi capre de rasă. „Am luat şi iau în continuare ovine şi caprine de rasă din Teleorman. De acolo iau încă de pe vremea când eram student. M-am împrietenit cu producătorii de acolo şi iau de la cei mai buni. Eu iau de la producătorii din Mavrodin. În prezent am 170 de capete cu tineret cu tot. Sigur că ne apropiem un pic de standardele europene, am bază furajeră complexă, le dau iarbă de Sudan”, a declarat Marian Ardeiu, primarul din Samarineşti.

Creşte oi şi capre de rasă

Soţia, şi ea pasionată de agricultură, este din Moldova aşa că primarul are deseori ocazia de a merge acolo la rude în concediu. Preferă însă să petreacă tot mai mult timp cu familia în gospodărie, alături de animale. „Am ţigaia cu cap negru de Teleorman, una dintre cele mai frumoase rase, am câţiva ţapi de alpină franceză, două scroafe de rasă. Am fost cândva şi crescător de vaci de rasă însă am renunţat la ele când a avut soţia o problemă de sănătate”, a precizat primarul din Samarineşti.

Pentru a beneficia şi el de fonduri europene, primarul din Samarineşti a depus un proiect pe măsura 141 însă mărturiseşte că mai mult s-a descurcat cu surse proprii. „Să ştiţi că se câştigă ceva bani din agricultură dacă o faci cu dăruire. Nu fac agricultură pentru bani europeni, am depus un proiect pe 141 dar să ştiţi că mai mult m-am bazat pe surse proprii”, a declarat Marian Ardeiu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: