Roşca: Acest om este ca râia şi precum râia se întinde

Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber Roşiuţa, a avut un atac dur la Ion Ruşeţ, consilier al directorului general al CE Oltenia. Roşca a susţinut într-un interviu la Tele 3 că Ruşeţ îşi pune căţeluşii să inventeze probleme, pentru a-i arăta lui Sorin Boza că numai el le poate rezolva. Mai mult, Roşca îl acuză pe Ruşeţ că umblă cu intoxicări şi că nu a fost în viaţa lui într-o carieră minieră.

Reporter: Domnul Ruşeţ a spus că a trecut vremea în care liderii de sindicat puteau să schimbe directorii.

Nelu Roşca: Eu îi spun public domnului Ruşeţ că mai are apucături de pe vremea când era chiabur sindical. El are impresia că aşa face toată lumea, cum făcea el lucrurile. Vă spun eu, Ruşeţ nici nu ştie măcar cum arată un cap de întoarcere de bandă, că el nu a intrat niciodată în carieră.

Rep.: Cum, că a lucrat la Jilţ?

N.R.: Vă spun eu că mai departe de sediul administrativ nu a trecut. Nu a fost la subteran, a fost la sediul administrativ de la Dragoteşti. Poate a intrat când era în practică, atunci când era elev. Nu a lucrat, nu a intrat în carieră. Acum este consilier al directorului general şi vine cu puncte de vedere... O să îl întreb pe domnul director general Boza dacă i-a urmărit declaraţiile şi dacă îi permite să îşi dea aşa cu părerea, cum îi vine lui bine, şi pe politic. Are câţiva căţeluşi prin teritoriu, pe toate zonele, apasă pe buton, să sară cu o problemă, ca să îşi găsească el rol.

Rep.: Din sindicate are căţeluşii?

N.R.: Din mai multe zone, şi din zona administrativă, şi din zona sindicală, de peste tot. Apasă pe buton, ăştia ridică problemele respective şi vine directorul general: Ioane, te ocupi? Da, domnule director general, lăsaţi-mă pe mine.

Rep.: Vreţi să spuneţi că dă foc ca să aibă ce stinge?

N.R.: Da, domn’e. Eu vă spun că acest om este ca râia şi precum râia se întinde.

Rep.: Nu vă e frică de domnul Ruşeţ, dacă e aşa puternic?

N.R.: De ce să îmi fie frică? Eu sunt preşedinte de sindicat şi trebuie să spun lucrurile aşa cum sunt. Pe mine mă interesează doar ca lucrurile să fie în ordine la Cariera Roşiuţa, să se facă redistribuirea de personal. Când a venit domnul Ruşeţ să verifice ce s-a făcut din această minută, i-am spus să îşi noteze cu subiect şi predicat că sezonul ploios este aproape, va veni şi cel friguros, cu îngheţ-dezgheţ, şi că există pericolul de a se produce accidente tehnice de amploare. Cum ar fi să vină un mal de pământ peste un excavator de 1400 şi îl face praf. Atunci să vezi anchete, o să caute vinovaţii pe la cariere, deşi din punctul meu de vedere vinovaţii sunt acolo, sus. Când semnalez probleme, apar făcături din astea, că vrea Roşca să schimbe directorii. Eu nu vreau să schimb directorii, eu vreau ca directorii să fie responsabili.

Vizualizări: 2,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: