Primarul din Slivileşti: „Cărăm toţi”

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, a recunoscut ieri că şi PSD a organizat transportarea oamenilor la vot, aşa cum au făcut şi celelalte partide. De altfel, ieri, în jurul prânzului, erau circa 30 de persoane în faţa secţiei de votare. „Suntem de la partide diferite şi ne supraveghem reciproc”, a explicat Bucurescu.

Turism electoral este considerat, potrivit legii, transportarea la vot a alegătorilor cu mijloace de transport în comun. „Căratul la vot” cu maşinile personale, neinscripţionate cu însemnele vreunui partid, nu este ilegal, din punctul de vedere al primarului din Slivileşti. „Acum sunt puţine maşini aici, vreo 20, dar au fost şi 50 de maşini cu votanţi”, a spus Bucurescu. Referitor la faptul că erau zeci de oameni care staţionau în faţa secţiei de votare, Bucurescu a explicat că aceştia sunt de la toate partidele şi că se supraveghează reciproc: „Nu am încredere, fiecare credem că celălalt vrea să facă ceva”.

Din opt secţii au rămas două

Dincolo de faptul că transportarea oamenilor la vot cu maşini personale nu este în afara legii, Bucurescu a explicat şi faptul că mulţi săteni ar trebui să meargă patru-cinci kilometri până la secţia de votare. „Din opt secţii de votare câte erau până acum, pentru că era câte una în fiecare sat, au mai rămas din dispoziţia prefecturii doar două. Spun că trebuie să fie o secţie la 1.500 de alegători. În acxeste condiţii, oamenii din Şiacu ar trebui să meargă patru kilometri până la secţie, aşa că era normal să fie aduşi cu maşini. Fiecare îşi cară rudele şi vecinii, chiar dacă toţi cărăuşii sunt implicaţi politic”, a explicat primarul Bucurescu.

Mobilizarea generală a dat rezultate la Slivileşti din punct de vedere al participării la vot.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: