Primarul din Stănești nu vrea alegeri anticipate

Comuna Stănești a rămas fără Consiliu Local. Judecătorii au admis cererea Prefecturii Gorj prin care au cerut dizolvarea Consiliului Local pe motiv că nu au aprobat hotărâri timp de trei luni consecutive.

Reprezentanții Prefecturii au spus că pot fi organizate anticipate numai dacă dizolvarea se produce cu mai mult de șase luni înaintea alegerilor locale. ”La Stănești s-a dispus dizolvarea Consiliului Local, urmează să vedem care va fi hotărârea definitivă și atunci vom lua o decizie. Dacă se dispune dizolvarea Consiliului Local și până la alegerile de anul viitor vor fi mai mult de 6 luni vor trebui organizate parțiale acolo. Depinde de cât de repede se judecă recursul. Să sperăm că se va judeca înaintea de intrarea magistraților în vacanță”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

Vasile Pârvulescu, primarul localității Stănești, nu vrea alegeri anticipate. „Alegerile sunt foarte costisitoare și eu nu aș vrea alegeri. Eu mi-aș dori să rămână Consiliul Local  de acum și să putem face treabă pentru comunitatea locală. Dacă se va dizolva Consiliul Local o să rămân și fără viceprimar, dar o să trăim și o să vedem, asta este situația. Eu nu am nicio contribuție”, a spus Vasile Pârvulescu, primarul din Stănești. Consiliul Local Stănești nu a aprobat nicio hotărâre de consiliu în perioada iulie-septembrie 2014.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: