Primarul din Tismana nu mai plătește indemnizaţiile consilierilor

Primarul din Tismana îi avertizează pe consilieri de faptul că nu își vor mai primi indemnizațiile dacă nu vor duce la capăt ședințele de Consiliu local. Costel Buzianu spune că în ultima vreme cei din consiliu suspendă ședințele din orice motiv. Pe de altă parte, consilierii afirmă că motivulpentrucarenudorescdiscutedespreproiectelepropusedeprimarîlconstituie unraportalCurţiideConturiîncareaufostdepistatemaimultenereguli.

Buzianu nu vrea să le mai plătească consilierilor locali indemnizațiile. Acesta este nemulțumit pentru că cei din consiliu au mai nou obiceiul de a suspenda ședințele după ce votează doar hotărârile care le convin. ”Nu contează că au semnat ordinea de zi. Consilierii suspendă ședințele din orice motiv, așa că am decis că dacă ședința se duce la capăt primesc indemnizațiile, dar dacă nu, nu!”, spune primarul Costel Buzianu.

Consilierii locali spun că fac aceste lucruri pentru că nu le este prezentat un raport al Curţii de Conturi în care au fost depistate mai multe nereguli în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. „Văzând refuzul primarului şi al aparatului de specialitate am amânat şedinţele până ni se prezintă raportul. Această solicitare a fost făcută şi în lunile ianuarie şi februarie. Eu cred că avem dreptul să ni se pună la dispoziţie documente prin care să ni se clarifice cheltuirea banului public. Cred că gestul pe care îl facem va atrage atenţia asupra necesităţii de a respecta legea”, susţine consilierul Marian Slivilescu. Aşa că în şedinţa din 6 martie consilierii USL au votat doar primul punct de pe ordinea de zi, ce a constat în validarea Marinei Diaconu pe postul de consilier lăsat liber de Gheorghe Văcaru, după care au suspendat şedinţa, s-au ridicat de la masă şi au plecat.

Explicaţii

Explicaţia viceprimarului este însă alta. „Primarul a vrut să le prezinte raportul, dar aceştia s-au ridicat şi au plecat. Consilierii votează împotriva oamenilor din comună. Prezentarea raportului Curţii de Conturi nici măcar nu era pe ordinea de zi”, susţine viceprimarul Marius Seceleanu. Mai mult decât atât, când a fost vorba de organizarea unei noi şedinţe, aceasta a fost planificată exact în ziua în care nici primarul, nici secretarul şedinţei nu puteau fi prezenţi, aceştia fiind la un proces, adică vineri, 9 martie.„La primărie am fost nouă consilieri locali şi nu am putut încheia decât un proces verbal deoarece primarul, secretarul şi jurista nu au fost prezenţi deoarece au fost la un proces pe care îl are primăria”, mai spune Marian Slivilescu. Probabil aceştia se vor mai întâlni într-o nouă şedinţă la sfârşitul lunii.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: