Primarul din Turburea pune poştaşul să recupereze restanţele la impozite

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, încearcă din răsputeri să recupereze datoriile pe care cetăţenii le au la bugetul local. Jumătate din suma restantă este din anii trecuţi, iar acum caută o modalitate prin care să determine locuitorii să-şi achite impozitele şi taxele locale. Primarul va încheia un acord cu Poşta, pentru a-l ajuta să recupereze banii mai repede.

Ion Bârcă, edilul comunei Turburea are de recuperat de la cetăţenii peste 13 miliarde de lei vechi, bani proveniţi atât din taxe şi impozite locale dar şi din diferite amenzi. Jumătate din această sumă este restantă din anii trecuţi, iar primarul comunei vrea neapărat ca aceşti bani să ajungă la bugetul local. Impozitele şi taxele locuitorilor din Turburea aferente anului 2010 se ridică la suma de 6 miliarde de lei vechi. „Am de strâns peste 13 miliarde de lei vechi, impozite, taxe şi amenzi. Jumătate din această sumă sunt impozitele şi taxele din acest an pe care oamenii le pot achita până la sfârşitul anului, însă şase miliarde sunt din anii trecuţi şi trebuie să-i recuperez.. Eu nu pot să mă duc prin comună să strâng banii de la restanţieri pentru că nu am timp, iar cei care sunt angajaţi să facă acest lucru nu-şi dau interesul. Este o sumă destul de mare, mai mare decât bugetul pe care l-am primit eu pe întregul an 2010”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Edilul din Turburea caută acum soluţii pentru a recupera această sumă de bani de la cetăţeni. El va lua legătura cu directorul Oficiului Poştal din comună pentru a fi ajutat de poştaş. „Nu ştiu ce să mai fac pentru a recupera aceşti bani de la cetăţeni. Am tot căutat soluţii dar în zadar. M-am gândit acum să iau legătura cu cei de la Oficiul Poştal şi să închei un contract cu poştaşul ca să strângă el aceşti bani, iar eu să-i dau comision. El se întâlneşte zilnic cu oamenii şi dacă tot trece pe la ei poate mă poate ajuta să recuperez şi eu banii la bugetul primăriei”.

Ion Bârcă insistă să recupereze aceşti bani pentru că bugetul alocat Primăriei Turburea pentru anul 2010 este unul foarte mic.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: