Primarul Mazilu: Nu voi candida din partea ALDE

Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti, dezminte zvonurile conform cărora ar urma să candideze din partea ALDE, partid preluat de senatorul Dian Popescu. Mazilu spune că nu va pleca din PNL, deşi este foarte dezamăgit de politicieni şi guvernanţi. Acesta este însă decis să-i taxeze pe parlamentari la alegerile din toamnă, când vor veni să ceară votul electoratului din Târgu Cărbuneşti.

Dian Popescu a declarat, la câteva zile după ce a semnat adeziunea la ALDE, că va aduce cu el în această formaţiune politică aleşi liberali. Dată fiind relaţia de rudenie pe care o are cu Mihai Mazilu, s-a speculat că primarul de la Târgu Cărbuneşti ar fi unul dintre liberali care l-ar urma pe Dian Popescu. Mazilu dezminte, însă, aceste zvonuri. „Nu plec la ALDE. Voi candida pentru un nou mandat de primar din partea PNL. Pot să vă spun că am primit propuneri de la mai multe partide, dar s-a rămas la fază de propuneri”, a declarat primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Mazilu spune că este dezamăgit atât de ceea ce se întâmplă pe scena politică, dar şi de actualul guvern. „Nu sunt mulţumit de nimic, necunoscându-se realitatea obiectivă şi nevoile cu care se confruntă unităţile administrativ teritoriale totul mă lasă cu un gust amar. Nu mi se pare normal ca o comună să primească de 5 ori mai mulţi bani din TVA, decât oraşul Târgu Cărbuneşti, al cărui act de sănătate deserveşte comuna respectivă. Parlamentarii ar trebui să fie puntea de legătură dintre realitatea obiectivă din teren de la fiecare UAT, Guvern şi Parlament. Însă aceştia nu trec prin comunităţile locale decât în campania electorală. Vă spun încă de pe acum că ajutorul pe care îl voi da eu parlamentarilor de Gorj la alegerile viitoare, va fi pe măsura implicării în rezolvarea acestor probleme”, a declarat primarul Mazilu.

Anomalii

Primarul liberal de la Târgu Cărbuneşti este foarte nemulţumit de Guvern şi din cauză că nu face nimic pentru a rezolva anomaliile care durează de foarte mulţi ani în România. „Sistemul legislativ din România este un hăţiş, dar din păcate neconformităţile nu sunt văzute, nu vor să fie văzute. De exemplu: norma de hrană din penitenciar este mai mare cu 40% decât cea pentru bolnavii internaţi în spitale; litrul de lapte se achiziţionează cu 70 de bani, mai ieftin de două-trei ori decât litrul de apă plată, lăsată de Dumnezeu; sondorul, minerul şi frizerul ies la pensie la aceeaşi limită de vârstă, să mă scuze frizerul; diurna funcţionarului public este 17 lei/zi, cât 4 mici la Deduleşti şi altele”, a precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: