Primarul nu este interesat de echipă de fotbal în Liga 2 sau 3 la Târgu Jiu

Fotbalul are tradiţie de peste 60 de ani la Târgu Jiu, aproximativ 50 de ani echipa locală Pandurii activând în eşaloanele inferioare, Liga 2 şi 3. Acum pretenţiile autorităţii locale au crescut şi municipalitatea nu mai este interesată decât de un parteneriat cu o echipă de prima ligă.

Primarul Marcel Romanescu ar dori la Târgu Jiu o echipă de Liga 1, precizând că este deschis oricărei colaborări cu o astfel de entitate, explicând însă că autoritatea locală nu are putere să finanțeze de una singură o echipă în primul eșalon. Primăria Târgu Jiu susţine în prezent două echipe de prima Ligă, la handbal feminin şi la baschet masculin, acestea aparţinând clubului primăriei, CSM Târgu Jiu.

Edilul a explicat recent de ce nu doreşte să irosească banii de la buget pentru o echipă de seniori. ”Nu mai îmi doresc să irosesc banii de la bugetul local pe echipe de seniori. Nici nu avem puterea financiară pentru a putea susţine o echipă de Ligă Naţională. Pe de altă parte, pentru a ține o echipă de Liga a doua sau  Liga a treia, care nu este extrem de atractivă pentru publicul din Târgu Jiu, nu sunt interesat”, a comentat primarul Marcel Romanescu, la Radio Infinit. De-a lungul timpului Primăria Târgu Jiu a avut totuşi colaborări şi a susţinut echipa locală Pandurii Târgu Jiu, atunci când aceasta a evoluat şi în Divizia C şi în Divizia B, actualele Ligi 3 şi 2, dar şi în Liga 1, aproximativ nouă ani. În perioada în care juca în Liga 2, fosta divizie B, şi lupta pentru promovare, Pandurii Târgu Jiu reuşea să fie totuşi atractivă pentru publicul local, aducând şi 10 000 de spectatori pe stadionul din Târgu Jiu.

Totuşi, primarul Romanescu speră să se găsească un om de afaceri local care să susțină o echipă de fotbal în Liga I, la Târgu Jiu, caz în care primăria ar intra într-un parteneriat, oferind stadionul şi academia de juniori: „Eu sunt convins că, într-o perioadă de 2-3 ani, se va găsi un om de afaceri, eu vreau să fie localnic, aşa cum am spus întotdeauna. Sufleteşte am o durere faţă de ce se întâmplă la Pandurii, dar mă interesează mai puţin numele celui care vine cu bani pentru o echipă de fotbal seniori, mă interesează doar ca acea echipă să activeze pe stadionul din Târgu Jiu. Aş putea, şi am avut o discuţie cu Robert Bălăeţ, şi, din punctul acesta de vedere, putem să fim parteneri şi să intrăm într-un parteneriat, pe de o parte cu baza sportivă, pe de altă parte cu mini-academia de fotbal pe care o construim la Târgu Jiu, cu orice echipă din Liga Naţională care şi-ar dori să vină să joace la Târgu Jiu”.

Astfel, orice echipă din Liga 1 care nu are în acest moment un stadion corespunzător, caz în care se află cam jumătate din formaţiile din Liga 1, ar putea să vină şi să joace gratuit pe stadionul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: