Primarul Pârvulescu, căutat de şpagă la dantură

Ziua de ieri a fost una a audierilor maraton în procesul în care fostul primar din Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, este acuzat de fapte de corupţie. Mai mulţi martori au răspuns întrebărilor magistratului de caz, printre aceştia aflându-se şi un stomatolog din Bucureşti, care a trebuit să povestească despre dinţii pe care fostul edil şi i-a pus în gură, procurorii DNA susţinând că denunţătorul acestuia, Andrei Gheorghe Barna, ar fi cel care ar fi suportat costurile.

Lista martorilor din procesul intentat lui Pârvulescu este una destul de lungă, acum două săptămâni fiind audiat şi primarul din Rovinari, Dorin Filip. Ieri au fost luaţi la întrebări mai mulţi martori, care au legătură directă sau indirectă cu presupusele şpăgi pentru care fostul primar din Fărcăşeşti a ajuns după gratii. Unul dintre cei audiaţi este un stomatolog din capitală, care a menţionat că denunţătorul Andrei Gheorghe Barna i l-a adus la cabinet. Barna este cel care s-a tratat şi el la cabinetul din Bucureşti în perioada în care, conform autodenunţului său, trebuia să dea şpăgi grase la Fărcăşeşti pentru a se asigura că firma lui va primi toate contractele derulate de Primăria de aici. Procurorii DNA spun că lucrările dentare ale lui Pârvulescu au fost achitate de către firma Toliandres SRL, a lui Barna, ar fi suportat costurile, în acest sens fiind anexate şi ordine de plată folosite pentru aşa ceva. Medicul stomatolog a menţionat însă că el nu ştie exact cine şi pentru ce a plătit, banii fiind încasaţi la casierie, nu de către el personal.

Avocatul Manta „Iosefini”

Constantin Pârvulescu îl are ca avocat, printre alţii pe fostul prefect Pantelimon Manta, alături de soţia senatorului Toni Greblă, Mihaela, şi de alţi doi apărători mai puţini cunoscuţi la nivel de Gorj. Judecătorul de caz a şi făcut o glumă în privinţa echipei de avocaţi, Manta fiind catalogat drept un „Iosefini”, dată fiind vârsta şi experienţa sa de jurist. Fostul prefect a demonstrat că aprecierea magistratului nu a fost deloc una greşită, el întrebând dacă ordinele de plată provenite de la firma lui Barna erau pentru dinţii acestuia sau pentru cei ai lui Pârvulescu, întrebare la care răspunsul martorului a dat peste cap calculele procurorilor anticorupţie. Fostul primar şi-a achitat singur dantura, provenienţa banilor nefiind însă pusă în discuţie, suma despre care s-a vorbit neoficial fiind de peste 10.000 de lei.

Acuzaţii grave

Printre martorii audiaţi ieri se numără şi omul de afaceri Gheorghe Sucitu, prieten cu Andrei Gheorghe Barna, firmele lor depunând uneori oferte pentru anumite lucrări scoase la licitaţie de Primăria Fărcăşeşti, câştigătorul fiind de fiecare dată denunţătorul lui Pârvulescu. Sucitu a povestit că Barna i s-a plâns de mai multe ori că trebuia să îi dea primarului şi 30% din valoarea contractului aflat în derulare, restul reprezentându-l materiale şi consumabilele. Tot ieri a fost audiat şi un bărbat care a vândut unul dintre cele două apartamente prezentate de DNA drept şpagă pentru Pârvulescu. Acesta a menţionat că Barna i-a dat banii, circa 110.000 lei, deşi proprietar a rămas fostul edil.

MITĂ

Fostul primar este acuzat că a mai primit şpagă şi utilajele de la brutăria trecută pe numele fratelui său, precum şi alte sume de bani, valoarea totală a bunurilor şi banilor primiţi în timpul celor două mandate ale sale fiind estimată de procurorii DNA la aproape 400.000 de euro. De menţionat că Pârvulescu este anchetat în stare de arest preventiv, firmele lui Barna sunt în faliment, iar acesta este judecat şi chiar condamnat, nedefinitiv, pentru evaziune fiscală.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: