Primarul Pavel a plătit firmei lui Dian Popescu lucrări inexistente

Primarul din Peştişani, Florin Pavel, a plătit în anul 2009 peste un miliard şi jumătate de lei vechi pentru lucrări neexecutate şi materiale de construcţii inexistente. Plăţile au fost efectuate pentru realizarea unei bazei sportive din localitate. Prejudiciul care nu a fost recuperat a fost descoperit de Camera de Conturi Gorj în anul 2010, în timpul unui control. Nereguli au fost descoperite şi la Primăria Berleşti, unde s-a constatat că primarul plătise de două ori aceeaşi sumă pentru alimentarea cu apă a comunei.

A plătit, dar nu a mai văzut lucrările finalizate. Este vorba despre primarul Florin Pavel, care are acum de înapoiat 154.000 lei, prejudiciu constatat de Camera de Conturi Gorj pentru obiectivul de investiţii „Bază sportivă”. „Efectuarea unor plăţi fără documente justificative legale la obiectivul de investiţii ,,Bază sportivă – comuna Peştişani”, reprezentând servicii de proiectare neexecutate  şi contravaloarea unor materiale lăsate în custodie la executantul lucrărilor de investiţii, care în realitate nu se regăsesc în păstrare şi depozitare la acesta, o parte fiind folosite în interesul propriu”, se arată în raportul Camerei de Conturi Gorj, întocmit anul trecut. Pentru că nu este de acord cu cele constatate de Camera de Conturi, Florin Pavel a contestat raportul în instanţă.„Raportul este contestat în instanţă, iar în paralel se derulează acţiunea de recuperare a banilor de la Maserati, firma care a făcut lucrările. În opinia noastră contractul de custodie a fost corect, iar materialele vor fi puse în operă cât mai curând”, spune Florin Pavel, primarul din Peştişani. Firma Maserati aparţine liderului său de partid, Dian Popescu.

Facturare dublă la Berleşti

Nici la primăria Berleşti Camera de Conturi nu a trecut fără să lase urme. Aici s-a constatat că pentru suma de 900.000 lei existau două facturi. „La obiectivul de investiţii Alimentarea cu apă a satelor Lihuleşti, Pârâu-Viu, Berleşti, Scrada, Gâlceşti s-a acceptat la plată o factură, ce conţinea sume deja plătite, majorându-se obligaţia primăriei către constructor prin facturare dublă”, se arată în documentul emis de Camera de Conturi. Abaterea cu caracter financiar contabil nu a condus însă la crearea de prejudicii. Maria Dumitraşcu spune despre acest lucru că este doar o greşeală contabilă.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: