Primarul Pavel, liber după nouă luni de arest

Chiar înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri, primarul suspendat din Peştişani, Florin Pavel, a primit de la judecători o veste pe care o aşteaptă de vreo nouă luni. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis la sfârşitul săptămânii trecute să-l lase în libertate pe edil, decizia fiind luată în completul de cinci magistraţi, care a judecat recursul procurorilor făcut la verdictul instanţei de fond, care decisese eliberarea lui Pavel.

 „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în verdictul instanţei.

Câteva ore mai târziu Pavel a redevenit o persoană liberă, care are doar interdicţia de a părăsi ţara în perioada următoare. Acesta are libertatea de a părăsi localitatea de domiciliu întrucât procesul în care este judecat pentru mai multe presupuse ilegalităţi se desfăşoară la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El este inculpat în acest dosar alături de senatorul liberal Dian Popescu, cel din cauza căruia s-a şi mutat procesul de la Târgu Jiu la Bucureşti, calitatea de parlamentar făcând ca dosarul să devină unul de competenţa magistraţilor de la instanţa supremă. Fratele acestuia, Gabriel, este şi el trimis în judecată, la fel ca şi secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, precum şi omul de afaceri Dan Radu Floarea, dar şi dirigintele de şantier Nicolae Isar, de la firma lui Floarea. Toţi au fost anchetaţi de procurorul Emil Moţa şi trimişi în judecată pentru că ar fi prejudiciat bugetul comunei Peştişani cu sume mari de bani. Sumele au fost virate în conturile firmelor celor în cauză pentru lucrări pe care nimeni nu le-a mai văzut executate până azi.

De când a fost arestat preventiv în iunie anul trecut şi până acum, Pavel a cerut de mai multe ori instanţelor de judecată să-l lase în libertate, dar, de fiecare dată el a pierdut la recurs, Curtea de Apel Craiova şi completul de magistraţi de cinci judecători de la instanţa supremă decizând de mai multe ori că acesta trebuie să rămână în spatele gratiilor. Edilul suspendat din Peştişani s-a declarat de fiecare dată nevinovat, lucru pe care va trebui să-l probeze şi în faţa judecătorilor care vor da un verdict în cazul său. Procesul în care acesta şi ceilalţi cinci inculpaţi din dosar era programat pe 25 aprilie, însă judecătorii de la Înalta Curte au devansat termenul cu două săptămâni, astfel că pe 11 aprilie Pavel şi restul inculpaţilor vor trebui să fie prezenţi în faţa magistraţilor. Urmează apoi o serie de audieri de martori, de prezentare de probe şi, probabil, în vreo doi ani de acum încolo ar putea fi dată şi o primă sentinţă, una care nu va fi însă definitivă.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: