Primarul Pavel, sărbători după gratii

Primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, a ratat şansa de a ieşi din spatele gratiilor pentru a putea merge, liber, acasă, măcar acum în perioada sărbătorilor de iarnă. Pavel a primit o prelungire a mandatului său de arestare preventivă, decizia fiind luată de magistraţii Curţii de Apel Craiova, care au admis, astfel, recursul declarat de procurori la verdictul pronunţat de Tribunalul Gorj în favoarea lui Pavel.

Magistraţii gorjeni dispuseseră săptămâna trecută judecarea primarului în stare de libertate, dar decizia nu era definitivă, de abia acum cea de la Craiova având acest statut, de definitivă. În verdictul magistraţilor din Bănie nu se precizează însă şi pentru ce perioadă este prelungit mandatul lui Pavel, dar este evident că acesta va rămâne după gratii în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

Încă două cereri de arestare aşteaptă pronunţarea

Un verdict din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova este aşteptat şi în cazul omului de afaceri Dan Radu Floarea şi a lui Nicolae Isar, dirigintele de şantier al firmei sale. Arestarea celor doi a fost cerută prin rechizitoriul pe care procurorul Emil Moţa l-a întocmit în dosarul în care cap de afiş este primarul Pavel, judecătorul Remus Ionescu de la Tribunalul Gorj dispunând doar interdicţie de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile pentru cei doi. Decizia sa a fost contestată de Parchet şi, mâine, Curtea de Apel ar urma să dea o sentinţă, unul dintre inculpaţii pentru care se cere arestarea, Dan Radu Floarea, fiind pacient la un spital din Bucureşti, acesta având de mai mult timp probleme cu sănătatea.

Şi Pavel şi Floarea, dar şi Isar, au fost trimişi în judecată săptămâna trecută pentru că firma de construcţii a omului de afaceri a primit de la Primăria Peştişani peste 1,6 milioane lei pentru lucrări neefectuate, dar care, pe hârtie, erau de mult timp gata. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi şi fraţii Gabriel şi Dian Popescu, aceştia având şi ei o firmă de construcţii care lucrează la un stadion la Peştişani şi unde, de asemenea, Primăria ar fi făcut plăţi pentru lucrări fictive. Procesul ce va avea loc la Tribunalul Gorj îl are ca inculpat şi pe secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, pus sub acuzare de procurorul Moţa pentru că atunci când era şef al Direcţiei Contribuabili Mici şi Mijlocii, din cadrul Finanţelor Publice Gorj, l-ar fi sfătuit pe Pavel să accepte două contracte de cesiune de creanţă în favoarea cămătarului Habitu. Pârvulescu a negat mereu acuzaţiile respective, dar anchetatorii susţin altceva, toate amănuntele urmând să iese la iveală odată cu începerea procesului, la sfârşitul lunii viitoare.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: