Primarul Pavel, tot după gratii

Speranţele pe care primarul suspendat al comunei Peştişani şi le pusese într-o posibilă eliberare a sa la Curtea de Apel Craiova s-au spulberat ieri, după ce magistraţii din Bănie nu au fost de acord cu un astfel de verdict.

Florin Pavel a dormit şi azi noapte în arestul IPJ Gorj, deşi Tribunalul Gorj decisese la sfârşitul lui 2012 punerea în libertate a acestuia cu respectarea unor condiţii. Tribunalul a mai dat astfel de decizii, însă toate au fost anulate la Curtea de Apel Craiova. Cea de acum era prima care era luată după ce edilul a fost trimis însă în judecată, ancheta procurorilor fiind finalizată în cursul lunii decembrie.

Pavel este judecat în acest proces alături de proaspătul senator Dian Popescu, alegerea acestuia în demnitatea respectivă urmând să mute procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce va face ca decizia de eliberare a primarului suspendat să nu mai fie luată la Târgu Jiu sau Craiova, ci direct la Bucureşti. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fratele senatorului, Gabriel Popescu, dar şi secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu. De asemenea, afaceristul Dan Radu Floarea, precum şi Nicolae Isar, diriginte la firma de construcţii a acestuia, sunt şi ei inculpaţi în dosarul lui Pavel, edilul fiind acuzat că, împreună cu cei amintiţi, ar fi plătit lucrări de construcţii de miliarde de lei vechi , deşi acestea nu ar fi fost realizate. Procurorul de caz, Emil Moţa, a cerut la sfârşitul anului trecut arestarea preventivă inclusiv a lui Floarea şi Isar, dar solicitarea sa a fost respinsă de judecători.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: