Primarul Răgman, acuzat că și-a angajat neamurile la primărie

Scandalurile dintre primarul şi viceprimarul comunei Prigoria sunt departe de a se stinge. Şi consilierii locali se plâng de atitudinea primarului Răgman care face doar ce-l taie capul. Din spusele lor se pare că Emil Răgman a transformat primăria în moşia personală, unde lucrează majoritatea rudelor şi prietenilor lui. Scandalurile şi divergenţele apar atunci când ideile şi hotărârile primarului PSD nu sunt susţinute de viceprimarul PDL şi consilierii locali.

Emil Răgman, primarul comunei Prigoria, este la cel de-al patrulea mandat şi se pare că s-a obişnuit cu funcţia pe care o deţine, drept pentru care face doar ce-l taie capul. Cel puţin asta susţine consilierul Valeriu Cotojman, care îl acuză pe edil că şi-a angajat în primărie toate neamurile şi cunoştinţele care nu fac absolut nimic pentru bunul mers al comunei. Mai mult decât atât, consilierii i-au adus la cunoştinţă primarului că protejaţii lui de cele mai multe ori nici nu trec pe la primărie, însă mare le-a fost uimirea când au văzut că Emil Răgman nu ia nici o măsură în acest sens.

Totodată, Valeriu Cotojman este deranjat şi de faptul că viceprimarului nu i se dă nici o dispoziţie să facă ceva în comună. „Are angajate majoritatea neamurilor, şefa de la Serviciul Public este nepoata lui. Are toate rudele lui aici şi nu ai ce să le faci. Viceprimarului nu-i dă nici o dispoziţie, spune că să-şi vadă de treabă şi să stea în banca lui, că e mai bine să nu facă nimic. Dacă-i pune neamurile la treabă şi pe muncitori, îi spune să-i lase în pace şi le spune lucrătorilor să nu asculte de viceprimar, că primarul este şeful în comună şi el îi pontează şi le dă bani”, susține Cotojman.

Costoiu acuză, Răgman neagă

Angel Costoiu, viceprimarul din Prigoria, are o relaţie amiabilă cu primarul atunci când se potrivesc în opinii, în rest scandalurile şi divergenţele se ţin lanţ. Viceprimarul este nemulţumit de faptul că Emil Răgman îi trasează numai dispoziţii verbale şi nu scrise cum este normal să se întâmple într-o primărie. În ciuda acestui fapt, vicele spune că vrea să muncească și că petrece în primărie chiar şi 16 ore pe zi, în condiţiile în care Emil Răgman vine doar în trecere. „Relaţiile nu sunt tocmai bune. Problema nu este că noi am gândi în mod radical diferit, însă vedem lucrurile altfel. Eu le văd ca un om care stă la serviciu, 10, 12, şi chiar 16 ore pe zi dacă este cazul, iar dumnealui ca o persoană care stă un sfert sau o jumătate de oră la muncă. E drept că îmi dă anumite sarcini, dar nu prin dispoziţie, ci verbal. După ce îi explic care-i situaţia, îmi spune că hotărârile le ia el. La un moment dat i-am zis că dacă el ia hotărârile, să îndeplinească şi sarcinile respective”.

Pierderi de sute de milioane din neglijență

Viceprimarul a ţinut să precizeze şi faptul că, în urmă cu câteva zile, din cauza neglijenţei unui neam de-al primarului angajat la unul din bazinele cu apă din Prigoria s-a produs un prejudiciu de sute de milioane, constând într-o defecţiune survenită la sistemul de alimentare cu apă. „M-am dus zi şi noapte să rezolv o situaţie la staţia de apă, numai că angajaţii nu vin la serviciu. Aceşti oameni, o parte fiind neamurile primarului, sunt plătiţi de aproape cinci, iar din calculele mele consider că unii nu au lucrat efectiv decât o lună, dar au primit salariu. Vorba aia, timpul trece, banii vin. Acum, din cauza lor s-a produs un scurtcircuit electric şi s-a ars un transformator,  pentru că angajatul, ca de obicei, nu a fost la locul de muncă”.

Contactat telefonic, Emil Răgman neagă ca de obicei orice acuzaţie care îi este adusă, considerând că are de a face cu persoane rău intenţionate: „Eu nu am nici un neam angajat în primărie şi nu este adevărat ce vi s-a spus, m-aţi înţeles? Atât am avut de spus”.

Emil Răgman poate să stea liniştit în fotoliul de primar al comunei Prigoria până la următoarea campanie electorală, când probabil va fi nevoit să meargă să-şi convingă alegătorii să-i acorde voturi pentru a mai putea dormi liniştit încă un mandat la primăria din Prigoria.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: