Primarul Romanescu şi-a retras propriile proiecte

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a retras de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de luni, 27 noiembrie, două proiecte pe care le iniţiase. Unul dintre ele făcea referire la amplasarea unor panouri de avertizare, informare şi indicare în Parcul Municipal, Parcul Coloanei fără Sfârşit şi strada Victoriei, investiţie calculată la peste 100 mii lei.

Primarul Marcel Romanescu a explicat de ce a scos proiectul de pe ordinea de zi. „Am constatat că referatul care trebuia înaintat compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei nu era înregistrat la primăria municipiului. E clar că era un viciu de procedură şi puteam oricând să fiu acuzat că am un proiect de hotărâre care nu respectă în totalitate actele normative”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Un alt proiect retras înainte de a fi supus la vot a privit schimbul unor terenuri, prin compensare, între Primăria Târgu Jiu şi societatea Coremi Inter SA. Primăria ceda un teren de 466 mp, cu o valoare de 20.504 de euro, în schimbul unui teren în suprafaţă de 1864 mp, tot cu o valoare de 20.504 de euro. Ambele terenuri sunt situate pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, iar cei de la Coremi au solicitat acest schimb pentru că deţin două suprafeţe în zonă şi au nevoie de terenul primăriei pentru a avea acces din drumul naţional la terenurile sale. „Din punct de vedere al legalităţii acelui act nu existau probleme. Putea să apară o problemă de oportunitate. Din acest punct de vedere am preferat să facem o analiză corectă la nivelul primăriei şi să vedem exact care sunt posibilităţile. Pe de o parte să nu ne opunem dezvoltării mediului de afaceri, pe de altă parte să nu oferim o suprafaţă de teren şi să primim în schimbul acelei suprafeţe o altă suprafaţă de teren care nu are o destinaţie foarte clară în acest moment”, a precizat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: