Primarul Vili Pasăre are un heleşteu în curte

Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti, este un pescar înrăit. Pasiunea sa l-a făcut să-şi amenajeze în gospodărie propriul heleşteu. Cea mai mare captură a sa a fost un crap de 9.5 kilograme. În urmă cu câţiva ani, acesta “a pescuit” chiar şi doi bărbaţi care căzuseră cu maşina în Dunăre.

Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti, este pasionat de pescuit. În fiecare vară petrece împreună cu prietenii câteva zile pe Clisura Dunării. Ba mai mult, acesta a cheltuit bani frumoşi pentru a-şi achiziţiona echipamentele necesare pentru pescuit. “Nu ştiu să prepar peştele, dar îmi place foarte mult să pescuiesc. Am prins, din Delta Dunării, aproximativ 40 kilograme de crap”, a declarat Vili Pasăre. Pentru a-şi conserva pasiunea, primarul comunei Dragoteşti şi-a amenajat un heleşteu în propria gospodărie. “În urmă cu mai bine de şase ani, împreună cu naşul meu, am amenajat un heleşteu pe terenurile noastre. Am cheltuit circa 20 de milioane de lei vechi, de fiecare. L-am populat cu crap şi caras. Din eleşteul meu am pescuit un crap de 9,5 kilograme, de altfel cea mai mare captură a mea de până acum. Încerc să practic această activitate cel puţin odată pe lună”, a precizat Vili Pasăre. Fiind un pescar înrăit, edilul local a amenajat încă două eleşteie pe raza comunei. “Am amenajat un heleşteu la hotarul cu Negomirul, iar unul pe Valea Măneştilor. Le-am populat cu peşte şi le-am pus la dispoziţia localnicilor. Aici fiecare cetăţean poate pescui în voie fără să plătească vreo taxă”, a menţionat Pasăre.

INCIDENT

Pe lângă momentele plăcute petrecute la pescuit, Vili Pasăre are şi amintiri neplăcute. “În timp ce eram la pescuit am văzut în Dunăre un Olcit din care se putea distinge doar numărul. Autoturismul era înmatriculat în Gorj. Împreună cu prietenii mei m-am apropiat şi am observat că era doi bărbaţi care încercau din răsputeri să se salveze. I-am scos din Dunăre, reuşind să-i salvăm”, a declarat Vili Pasăre.   

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: