Primarul Ţuilă vrea să plece din USL

Guvernarea USL nu este pe placul primarului Florinel Ţuilă care a reprezentat alianţa la alegerile locale. Acesta a plecat din PDL cu gândul că va putea obţine mai uşor banii necesari pentru finalizarea investiţiilor. După ce a văzut că lucrurile nu s-au schimbat în bine, edilul comunei Cătunele spune că va deveni independent şi că nu va face campanie USL-ului la alegerile din toamnă.

Rep.: Sunteţi dezamăgit de guvernarea USL. Care sunt motivele?

F.Ţ.: Nu simt nici cea mai mică schimbare în bine. Eu am venit la USL cu o speranţă şi sunt dezamăgit. Nu au crescut pensiile, din contră a crescut euro şi se anunţă o creştere a preţurilor. Salariile ni s-au mărit doar cu 10%, iar în condiţiile în care avem rate această creştere nu ne ajută foarte mult. Am nevoie de bani pentru a rezolva problemele comunei şi nu am cui să mă adresez.

Rep.: De ce sume aţi avea nevoie?

F.Ţ.: Ne-ar trebui aproximativ 6 miliarde de lei vechi. De circa 800 de milioane am nevoie pentru a plata asistaţilor social, iar 5 miliarde mi-ar trebui pentru a finaliza canalizarea începută acum trei ani. În fiecare an am primit bani, indiferent de guvernare, însă acum nu am primit nici un leu.

Rep.: Regretaţi că aţi plecat de la PDL?

F.Ţ.: Niciodată nu voi regreta ceea ce am făcut şi voi merge înainte, fără să regret nici PDL-ul, nici USL-ul.

Rep.: Intenţionaţi să plecaţi şi de la USL?

F.Ţ.: Dacă într-o lună, o lună şi jumătate nu se va schimba nimic în bine, alegerile din toamnă mă vor găsi, din punct de vedere politic, ca fiind independent. Nu voi face campanie USL-ului în condiţiile în care nu am ce să spun oamenilor. Dacă până atunci va apărea o altă organizaţie care să promită ceva voi merge acolo. Nu voi susţine USL-ul decât dacă îmi vor da bani pentru investiţii şi vor crea locuri de muncă.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: