Primarului Gogălniceanu i-a rămas apa în gât

Chiar dacă în urmă cu doar câteva zile, primarul localităţii Turcineşti bea din apa de la robinete pentru a le demonstra localnicilor că este potabilă, acum Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj spune că apa nu e bună de băut. Primarul a fost obligat să lipească afişe prin care să aducă la cunoştinţă locuitorilor acest lucru.

Primarul localităţii Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, a făcut chiar el o demonstraţie săptămâna trecută, când a băut apă spunând că e bună de băut, îndemnând şi sătenii să facă la fel.

Corpul de control al DSP Gorj s-a autosesizat după articolele apărute la postul de televiziune Gorj TV şi ziarul Pandurul,  în care primarul îndeamnă oamenii să consume cu încredere apa şi a mers în zonă pentru a verifica apa. Verdictul acestora a fost în contradictoriu cu spusele primarului, Vasile Gogălniceanu. Inspectorii DSP au constat faptul că apa nu este potabilă, iar reţeaua nu este finalizată. Cantitatea de amoniu din apă este mult prea mare pentru a putea fi consumată de populaţie. „Ne-am autosesizat în urma numeroaselor reclamaţii primite şi din presă şi am mers la faţa locului. S-a constatat faptul că reţeaua de alimentare cu apă din localitatea Turcineşti nu este finalizată, iar în zonă nu există nici staţie de epurare, motiv pentru care nici noi nu putem efectua analizele necesare pentru a stabili care este calitatea apei. Recomandăm populaţiei să nu consume apa pentru consumul lor, ci doar în gospodărie pentru consumul animalelor sau pentru alte activităţi”, Elena Piţian purtător de cuvânt DSP Gorj. Aceştia au lăsat către primăria dispoziţia de a lipii afişe prin care să anunţe acest lucru.

Locuitorilor de la Turcineşti le e teamă să bea apă de la robinete de frică să nu se îmbolnăvească. „Nu am băut niciodată apă de la robinet pentru că nu ştiu dacă e bună. Sincer, cred că e riscant. Nici nu ştiu dacă au fost făcute analize şi nu pot bea apă fără să ştiu de riscurile la care mă expun”, susţine un localnic din Turcineşti.

Deşi există reţeaua de apă curentă, la Turcineşti nu a fost prevăzută şi o staţie de epurare, absolut necesară pentru ca apa să fie potabilă.

„Recomandăm populaţiei să nu consume apa“

DSP Gorj

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: