Prime de Paşti pentru salariaţii din companiile miniere

Cei peste 1500 de salariaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari vor beneficia de prime cu ocazia sărbătorilor pascale, anunţă conducerea unităţii. La celelalte societăţii la care CE Oltenia mai este acţionar majoritar nu se ştie deocamdată dacă salariaţii vor primi ceva. Conducerea MedservMin spune că analizează această posibilitate, iar la Unitatea de Execuţie Foraje (UEF) Motru şansele sunt infime, ţinând cont de faptul că salariaţii nici salariile nu sunt date la timp. Şi cei 18.000 de salariaţi de la CE Oltenia vor avea parte de prime de Paşti de 700 de lei.

Angajaţii Minprest Serv Rovinari vor beneficia de prime de Paşti, iar cuantumul acestora va fi calculat în funcţie de zilele efectiv lucrate. Adică, cei care au beneficiat de concedii medicale sau au lipsit sub o formă sau alta de la serviciu vor primi mai puţin decât colegii care au prestat activitate zi de zi, spune directorul general al societăţii, Gabriel Girorgi. „O să dăm aceste prime. O să aplicăm articolul din Contractul Colectiv de Muncă în care este prevăzută o primă de 300 de lei de angajat, raportat la perioada efectiv lucrată în ultimul an calendaristic. Perioada nelucrată se scade din cei 300 de lei. Nu o să se scadă perioada când noi i-am băgat în concediu fără plată forţat, au fost câteva zile de sărbătorile de iarnă. O să primească aceşti bani sub formă de tichete cadou”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest Serv Rovinari.

La MedservMin, societatea care oferă servicii medicale la CE Oltenia, nu se ştie deocamdată dacă cei 134 de salariaţi vor beneficia de prime de sărbători. „Premise sunt. Acum urmează, în urma analizei care o să o facem cu reprezentanţii sindicatului şi a estimărilor financiar-contabile, să vedem ce se poate face şi cât se poate da. N-aş vrea să spun nicio sumă pentru că nu am încă toate datele. Încercăm să facem o colaborare bună, inclusiv cu sindicatul, am văzut că este disponibilitate şi de la dânşii să fie cât mai benefic pentru angajaţii MedservMin”, a declarat Gavrilă Pop, directorul societăţii.

La UEF Motru situaţia este şi mai delicată. Cei 130 de salariaţi nu şi-au luat salariile la timp, iar de prime nu se prea poate discuta în perioada aceasta, mai ales că şefii unităţii au anunţat şi disponibilizări, pe care, deocamdată, le-au amânat, deşi erau programate începând cu 1 aprilie. Conducerea unităţii nu a putut fi contactată pentru a-şi expune punctul de vedere legat de acest subiect.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: