Prime de Paşti urmate de concedii forţate în minerit

Sindicatele din minerit şi energie, în frunte cu liderul Marin Condescu, au participat ieri la o întâlnire cu conducerea Complexului Energetic Oltenia! Sindicaliştii au aflat de la conducere noutăţi despre organigrama societăţii, că minerii intră într-un nou concediu colectiv şi că pe 26 aprilie toţi salariaţii din CEO vor primi tichete cadou cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

Angajaţii CE Oltenia vor intra în concediu în perioada 1-13 mai din cauza livrărilor de cărbune şi vânzărilor de energie scăzute. Șase dintre aceste zile reprezintă concediu de odihnă fortat, iar restul sunt zile libere ca urmare a sărbătorilor pascale. Aceasta a fost decizia luată în şedinţa de ieri la care au participat toţi liderii de sindicat. Tot atunci s-a stabilit că de Paşti salariaţii vor primi tichete cadou în valoare de 700 de lei. Surse sindicale susţin că liderul de la Roșiuța, Nelu Roşca, a propus chiar cu două zile în plus de concediu forţat în zona Motru, din cauza depozitelor pline.

Condescu e de acord cu orice

Liderul Marin Condescu a declarat, înainte de a intra la şedinţă, că nu este interesat de oamenii pe care-i promovează Laurenţiu Ciurel, dar are o condiţie.  „Organigrama nu este problema noastră. Să nu rămână fără serviciu, în rest, dânşii ştiu care sunt cei mai competenţi. CE Oltenia a fost constituit pentru a fi coloana vertebrală a reindustrializării Olteniei şi sperăm să fie în viitor“, a declarat acesta.

De asemenea, Condescu a sugerat că ar fi nevoie de organizarea unei mese rotunde la care să se discute sincer despre problemele judeţului. „Toţi sunt în mare eroare când nu ştiu despre ce e vorba, dacă ar fi o masă rotundă şi s-ar purta discuţii s-ar vedea cine are dreptate“.

Marin Condescu a mai spus că este de acord cu orice măsură luată de conducerea companiei, în condiţiile în care aceasta avantajează situaţia societăţii. „Sunt de acord cu orice e bine în Complexul Oltenia, am luptat prea mult ca să-l facem“, a declarat liderul minerilor şi energeticienilor.

ÎNTREBARE

Liderul Marin Condescu a refuzat să răspundă cu seriozitate la o întrebare pertinentă. Întrebat dacă acest concediu forţat arată că în companie sunt probleme, Condescu a răspuns că: „Acest concediu arată că ne apropiem de sărbătorile pascale“.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: