Primele audieri de martori în dosarul strămutatului de lux Rămescu

Patru angajați ai Primăriei Slivilești și un inginer topograf care a realizat lucrările de cadastru la proprietățile socrilor omului de afaceri Mihai Rămescu au fost audiați ieri la Judecătoria Târgu Jiu în procesul în care acesta este inculpat alături de alte trei persoane, respectiv soția sa, o angajată a primăriei amintite și edilul Sorin Bucurescu.

Declarațiile martorilor l-au cam dezvinovățit pe primar și nu au lămurit prea mult aspectele privitoare la existența sau inexistența unei construcții în schimbul căreia omul de afaceri a primit 680.000 de lei de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia. Niciunul dintre cei audiați nu a putut identifica foarte concret construcția care i-a adus lui Rămescu atâția bani, toți cei care au jurat să spună adevărul bâjbâind în fața judecătorului de caz atunci când au trebuit să spună cum arăta clădirea respectivă, cât era de veche, de mare, de departe de la stradă, etc, răspunsurile fiind „în ceață”.

Inginerul topo care a realizat cadastrul pentru socrii lui Rămescu a povestit ceva despre faptul că a văzut că se lucra la o clădire care avea o suprafață la sol de 153 mp, lucrările fiind făcute oricum în perioada în care în zonă nu se mai autorizau construcții noi. Viceprimarul comunei, Vasile Stoichițescu, și-a adus aminte că în mandatul 2004 – 2008, când era doar consilier local, în Consiliul Local s-a votat o hotărâre prin care se interziceau construcțiile noi în zona Slivilești, afectată de lucrările miniere, soții Rămescu făcând schimbul cu SNLO prin 2006, când, susțin anchetatorii, au ridicat o construcție pe terenul moștenit, primind în schimb bani mulți. Omul de afaceri spune, în schimb, că un vecin de-al său pe care nu l-a mai anchetat nimeni a primit o sumă de câteva ori mai mare de la unitatea minieră pentru mult mai puțin pământ, el dând asigurări că tranzacția sa a fost legală.

O martoră audiată ieri, Cimpoca Murgilă, de la Serviciul Agricol al Primăriei Slivilești, a povestit, în schimb, că a avut neînțelegeri cu Rămescu atunci când acesta a venit să îi elibereze un certificat de atestare a construcției, ea spunând că nu poate să elibereze un document pentru ceva care nu există. Femeia a menționat că a fost amenințată cu deschiderea unui proces împotriva sa, dar a precizat că primarul nu a făcut presiuni asupra sa pentru a elibera hârtia respectivă. Rămescu a primit în cele din urmă hârtia pe care și-o dorea, fiind semnată de viceprimarul comunei și de secretar, niciunul dintre cei doi nefiind implicați în ancheta procurorilor, Bucurescu fiind trimis însă în judecată deși nu a semnat documentul respectiv, el spunând că nu înțelege nici până acum care îi este vinovăția.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: