Primele bilete de tratament pentru pensionari vin după 15 februarie

Guvernul a stabilit miercuri, prin Hotărâre de Guvern, atât numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unităţile de tratament care aparţin Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2016, cât şi faptul că, pe lângă acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear şi cu alţi operatori economici interesaţi. Potrivit conducerii Casei de Pensii Gorj, primele bilete sunt aşteptate după data de 15 februarie.

Pensionarii gorjeni au început să depună cereri pentru biletele de tratament, înainte de a se stabili numărul de locuri disponibile în staţiunile balneare. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii, un tip de bilete va ajunge în Gorj după data de 15 februarie, iar un alt tip după 20 aprilie. „Biletele de tratament care se distribuie prin intermediul Casei Judeţene de Pensii provin din două surse: unele care aparţin unităţilor de tratament proprietatea Casei Naţionale de Pensii, pentru care nu este nevoie de licitaţie, acestea s-au stabilit deja ca număr în Hotărârea de Guvern de miercuri şi sunt în jur de 60.000 de bilete, la nivel naţional. Acestea o să vină spre distribuire începând cu data de 15 februarie, iar pentru celelalte este necesară licitaţia, care se va desfăşura la nivelul Casei Naţionale de Pensii. Probabil, aceste bilete vor apărea în jur de 20-25 aprilie. Nu se cunoaşte încă numărul acestor bilete. Numărul se va stabili în urma licitaţiei, în funcţie de oferta cu care vor veni prestatorii. Având în vedere că anul acesta salariul minim pe economie este mai mare ca anul trecut şi că au crescut costurile la utilităţi, s-ar putea să fie mai puţine bilete”, a declarat Ioana Talău, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj.

Anul trecut, au fost depuse aproximativ 5000 de cereri, iar repartizate au fost circa 3500 de bilete de tratament. Biletele de tratament pentru pensionari şi asiguraţii sistemului public de pensii sunt finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. Durata unui sejur este de 16 zile. Preţul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.

Vizualizări: 444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: