Primele măsuri împotriva juriştilor „limitaţi“ din CE Oltenia

Conducerea Complexului Energetic Oltenia ia primele măsuri faţă de juriştii „limitaţi“, aşa cum îi cataloga şefa Departamentului Juridic din companie, Laura Manea. Un prim caz se întâlneşte la Sucursala Turceni unde a fost desfiinţat biroul juridic de la Departamentul Comercial, iar consilieri juridici au ajuns pe alte funcţii. Deşi biroul pe care-l conducea Ion Biriboiu a fost desfiinţat, iar el nu a fost mutat încă pe un post, acesta crede că nu este vorba despre faptul că actuala conducere a început să aplice ideile din raportul şefei de la Juridic.  

Pandurul a prezentat, în exclusivitate, acum o lună, un raport semnat de şefa departamentului juridic Laura Manea şi aprobat în Directorat şi Adunarea Generală a Acţionarilor. Aceasta relata cât de nepregătiţi şi limitaţi sunt juriştii şi cum, din cauza lipsei pregătirii lor, compania a pierdut multe procese.  „Pe de altă parte, deşi avem un număr important de angajaţi, domeniul lor de expertiză este limitat, neavând nici experienţă, nici cunoştinţele necesare unor speţe extrem de dificile şi costisitoare pentru societate în cazul în care nu se folosesc persoane avizate“, se arată în raportul menţionat.

În final, aceasta propunea ca juriştii să fie relocaţi pe alte posturi, dacă au şi alte calificări în afară de cea juridică, iar alţii vor părăsi compania. În fapt, intenţia este de a angaja o firmă de avocatură. „Aducem la cunoştinţa dumneavoastră intenţia Directoratului de a externaliza, pe parcurs, aproape în întregime serviciile juridice, păstrând în companie doar jurişti care să asigure doar strictul absolut necesar pentru actul comercial şi patrimonial. În acest sens, cea mai mare parte a actualilor consilieri juridici, care au şi altă calificare, se vor întoarce la meseria de bază sau vor părăsi compania“.

Biroul juridic, desfiinţat

Biroul Juridic de la Departamentul Comercial din Sucursala Electrocentrale Turceni a fost desfiinţat, iar juriştii au fost transferaţi pe diverse funcţii. Doar doi dintre ei se află acum tot pe un post de consilier juridic, iar ceilalţi au alte sarcini ce nu au legătură cu munca juridică.

Şi pentru că la legi nu se pricep, juriştii au fost trimişi la compartimente în care până acum au călcat doar în vizită. Spre exemplu, juriştii de la fostul birou de la Turceni au ajuns la pe servicii precum Cărbune, Şlam dens sau Protocol.

Fostul şef al biroului juridic, Ion Biriboiu, încă aşteaptă noile sarcini. Acesta a confirmat că biroul său a fost desfiinţat, dar a fost înfiinţat un altul care se numeşte Urmărire Contracte şi este condus de fostul director comercial Vitejeanu. „Aştept să văd unde voi fi repartizat. (...) Nu cred că are cineva ceva cu juriştii. Aşa a stabilit conducerea, aşa se va face. S-a înfiinţat un alt birou, iar juriştii au primit alte sarcini. Unii participă la procedurile de licitaţie“, a declarat Ion Biriboiu, care a mai spus că nu ştie dacă astfel de decizii, de desfiinţare a birourilor juridice, au mai fost luate şi la alte unităţi.  

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: