Primele negocieri pe marginea Contractului Colectiv de Muncă

Încep negocierile pentru un nou act adițional la contractul de muncă al minerilor și energeticienilor din Gorj. Primele discuții vor avea loc, luni, la Târgu Jiu. în primă fază, compania va prezenta sindicatelor proiecția de buget pentru acest an, dar se va discuta și despre eventuale compensații financiare pe care ar trebui să le primească angajații care ar urma să fie disponibilizați în acest an din cadrul companiei.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, se declară optimist în privința ajutorului de stat pe care compania și-l dorește ca să rămână pe linia de plutire. Este vorba de 241 de milioane de euro. „Avem un buget aprobat, care prevede un ajutor din partea statului pentru CEO. Mă bucură că proiecția a trecut în forma prezentată de Guvern, care dă speranțe lucrătorilor. Bugetul companiei va fi aprobat ulterior. Proiecția va fi prezentată în această lună partenerilor sindicali”, a spus Ion Rușeț.

Luni, va fi prima întâlnire între Directorat și liderii de sindicat. Discuțiile se vor purta pe marginea unui nou act adițional la Contractul Colectiv de Muncă, document pe care Rușeț speră să-l vadă încheiat până la finalul lunii martie.

„De luni, de la ora 12, ne reunim cu partenerii sociali. Sunt aspecte de negociat în luna martie, legate de obligațiile din Contractul Colectiv de Muncă, legate de măsurile pentru eventualele compensații financiare în cazul unor disponibilizări. Sunt chestiuni pe care le vom discuta din 8 martie cu partenerii sociali. Speră ca, până la finalul lunii, să avem un nou act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Negocierile vor fi la Târgu Jiu, în prima etapă, apoi vom stabili cu partenerii sociali”, a declarat Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 4,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: