Primele negocieri pentru salarii mai mari în minerit şi energie

Astăzi vor avea loc primele negocieri între sindicatele din minerit şi energie cu administraţia Complexului Energetic Oltenia, pentru noul contract colectiv de muncă şi salarii mai mari. Constantin Ureche, liderul sindicaliştilor de la Lupoaia, a spus că aşteaptă de la ziua de astăzi să afle punctul de vedere al administraţiei şi să fie constituite comisiile de negociere.

O creştere salarială de 10% ar fi „aproape mulţumitoare” pentru sindicalistul Constantin Ureche. Liderul sindical susţine că în primul rând trebuie uniformizate salariile celor care provin din SNLO cu salariile mai mari ale celor care au lucrat în complexurile energetice înainte de fuziune. „Cu toţii lucrăm acum în Complexul Energetic Oltenia şi este normal să fim plătiţi după aceleaşi criterii”, a spus Ureche.

Liderul sindical susţine că sunt multe argumente pentru creşterea salariilor în minerit. „A crescut productivitatea muncii, a crescut producţia, pentru că în ultimul an cărbunele a fost principala sursă de energie a ţării”, a explicat Ureche. Acesta a spus că şi alte drepturi vor fi negociate, cum ar fi îmbunătăţirea mesei pentru cei care lucrează în condiţii grele.

Nu mai e loc de disponibilizări

Constantin Ureche susţine că nu mai este loc pentru noi disponibilizări în minerit. „Suntem omul şi postul. Dacă se mai fac disponibilizări, riscăm să ajungem la accidente şi la defectarea unor utilaje. Ori reparaţia la un utilaj de tipul excavatoarelor din minerit costă cât salariile pe o sută de ani ale celor care lucrează pe utilaj”, a explicat Ureche.

Înainte de a se trece la negocieri, sindicaliştii vor explicaţii cu privire la buget, mai ales că au fost alocate fonduri pentru publicitate mai mari ca niciodată.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: