Primele probleme pentru şoferi pe drumul spre Rânca

Şoferii care au urcat ieri la Rânca au avut nevoie de lanţuri şi cauciucuri de iarnă pentru a putea ajunge în staţiune. Pe marginea drumului au fost trase mai multe maşini care nu erau echipate corespunzător, cei care le conduceau având de ales între a face cale întoarsă sau a-şi pune lanţuri, deşi nici acestea nu au fost de folos întotdeauna.

Traficul între Novaci şi Rânca a fost închis temporar în cursul nopţii de marţi spre miercuri din cauza ninsorii abundente, un poliţist fiind postat la baza muntelui pentru a-i anunţa pe şoferi despre neplăcerile de pe traseu, situaţia fiind similară cu cea din mijlocul iernii, când, de regulă, drumul e închis pentru scurte perioade de timp. De data aceasta drumarii au intervenit cu utilaje şi au deschis circulaţia în cursul dimineţii, numărul şoferilor aflaţi în trafic fiind oricum scăzut. Cei care au dorit să ajungă azi în staţiune fără echipamentul de iarnă au fost nevoiţi să tragă pe dreapta şi să se recunoască învinşi de zăpada de pe carosabil.

"Am maşina plină cu geamuri termopan pe care trebuie să le duc împreună cu colegii la o pensiune din staţiune. E cam mare greutatea, dar ar fi trebuit să urcăm pentru că maşina e bună, am pus şi lanţuri pe ea şi, de fapt, lanţurile n-au fost bune de nimic. S-au rupt imediat cum am dat de zăpadă. Am aruncat 700.000 de lei vechi aşa degeaba. Cred că sunt nişte turcisme că prea s-au rupt repede. Am rămas aici în pantă şi acum aşteptăm să fim tractaţi", spunea şoferul unei furgonete rămasă de-a doua într-o curbă. Cei trei colegi cu care era acesta au încercat în zadar să urnească maşina din loc pentru că nu a fost chip. "Cauciucurile sunt de vară, şoferii sunt de vară şi de aia se întâmplă din astea. Nu degeaba a zis cine-a zis că iarna nu-i ca vara. Dovada e că stăm aici şi până nu ne tractează cineva nu putem pleca", spunea unul dintre bărbaţii aflaţi în maşină. În cele din urmă, şoferul unuia dintre camioanele care lucrează la drumul ce trece prin Rânca a remorcat furgoneta şi a dus-o după el până în vârful muntelui. Alţi şoferi au rămas şi ei pe margine, unii având ocazia pentru prima dată să pună lanţurile la maşina pe care o conduceau. "Nici nu ştiu cum să le folosesc. Acum le-am luat, uite, le-am rupt din ţiplă, dar n-am idee cum vin montate. Cred că într-o oră o să le dau de cap", spunea un tânăr şofer. Norocul lui a fost că ninsoarea nu a fost ieri foarte puternică, iar drumarii au trecut destul de des pe drumul dintre Rânca şi Novaci pentru a menţine drumul deschis, chiar şi acoperit de zăpadă.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: