Primul accident de muncă înregistrat la Complexul Energetic Oltenia

Un bărbat de 44 de ani a ajuns la spital cu plăgi la nivelul membrelor inferioare, fiind victima unui accident de muncă. Acesta este angajat la Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, iar în timp ce tăia o bandă, un picior i-a fost afectat. Acesta a fost imediat băgat în sala de operație în încercarea de i se salva piciorul.

Bărbatul este angajat la cariera Jilț Sud din cadrul CEO. Ieri dimineață, în timp ce încerca să taie o bandă una din schijele aparatului s-a desprins și i-a provocat plăgi la nivelul picioarelor. Victima a fost imediat transportată la spital și a fost băgată direct în sala de operații. “A fost adus un pacient, victima unui accident de muncă, care are o plagă la nivelul gambei piciorului drept. Acesta a fost transferat în sala de operație. Deocamdată nu se pune problema să-și piardă piciorul, însă trebuie să fie foarte atent monitorizat”, au fost primele declaraţii ale medicului Ramona Oprea.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va demara o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs accidentul de muncă. “Bărbatul de 44 de ani, victima accidentului de muncă, încerca să taie o bandă transportoare, iar la un moment dat unul din paleți s-a desprins, lovindu-l peste picioare. La nivelul CEO va fi demarată o anchetă pentru a stabilii în ce  condiții s-a produs evenimentul, după care raportul va fi înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, a declarat  George Romanescu, șeful ITM Gorj.

ACCIDENTE

De la începutul anului au avut loc 30 de accidente de muncă, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: