Primul candidat la funcţia de rector, contestat

Profesorul universitar Dorel Chirițescu și-a depus vineri la Registratura UniversitățiiConstantin Brâncuși”  candidatura pentru funcția de rector, stârnind astfel și primele nemulțumiri în rândul cadrelor didactice din instituția de învățământ superior. Asta pentru peste 60% din profesorii propuși facă parte din echipa managerială a acestuia au depus contestații, nemulțumiți pentru că nu au fost consultați. Chiriţescu nu a fost de găsit ieri pentru a-şi spune punctul de vedere.

Peste 60% dintre profesorii propuși de profesorul universitar Dumitru Chirițescu pentru a face parte din echipa managerială au depus contestații. Chirițescu s-a înscris la Registratura UCB pentru a candida la funcția de rector pe 20 ianuarie. Pe lista cu funcții propusă de Chirițescu se află și Adrian Gorun, care a depus de asemenea contestație. Chirițescu a considerat că cei mai potriviți pentru a ocupa funcțiile de prorectori ar fi Liviu Neamțu și Onisifor Olaru. ”Pe 20 ianuarie, în jurul orei 14.00, profesorul Dorel Dumitru Chirițescu și-a depus la Registratura universității candidatura pentru funcția de rector. Însă de la această candidatură au apărut foarte multe contestații deoarece lista cu propuneri pentru echipa managerială a candidatului pentru funcția de rector au fost nominalizate persoane care nici măcar nu au fost consultate înainte de a fi trecute pe acea listă. Până în prezent aproximativ 65% dintre cei nominalizați pentru aceste funcții în echipa managerială a domnului Chirițescu au contestat prezența lor pe acea listă”, spune Mirabela Tufan, purtătorul de cuvânt al UCB.

REGULAMENT

Conform regulamentului candidatul pentru ocuparea funcției de rector este obligat să prezinte propunerile pentru echipa managerială: prorectori, directorul general administrativ, minimum două propuneri pentru fiecare funcție de decan și minimum două propuneri pentru directorii structurilor departamentale. Cu toate acestea, nu este clar în ce măsură candidatul este obligat să-i anunţe despre această propunere, dat fiind că prezenţa lor pe listă nu înseamnă şi numirea pe funcţie.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: