Primul proces câștigat cu Casa de Pensii Gorj le dă speranțe minerilor: S-a spart gheața

Vestea că instanța a dat primul verdict favorabil privind Legea 197 le dă speranțe minerilor și energeticienilor din Gorj. În timp ce unii vor să le fie recalculate pensiile, alții vor să iasă acum din câmpul muncii, în baza noii legi care le permite să se pensioneze și cu 13 ani mai devreme.

Prima decizie favorabilă care a fost dată de Tribunalul Gorj a fost pentru un fost angajat al Complexului Energetic Oltenia. El era deja pensionat, dar a dorit să beneficieze de Legea 197. Magistrații gorjeni i-au dat câștig de cauză.

“S-a spart gheața în ce privește procesele din instanță. E încă un pas înainte. E greoi. De când am pornit bătălia pentru acest drept al nostru, pentru recunoașterea condițiilor de muncă printr-o lege, nimeni nu ne-a dat nicio șansă. Am pornit de la zero și de doi ani se fac pași înainte. Mai este și ultimul pas, să le vină colegilor noștri decizii de pensionare direct de la Casa de Pensii fără să mai treacă prin instanță”, a declarat Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Mai mult, n-a contat nici cum a fost formulată adeverința folosită de salariat să convingă judecătorii. Până la urmă, spune Tomescu, în adeverință nu trebuie să scrie decât că salariatul a lucrat în activitățile prevăzute în Legea 197.

Vizualizări: 3,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: