Amânări pe bandă rulantă în procesul medicului Neață

Procesul în care medicul Gheorghe Neață e judecat pentru luare de mită e departe de final. Se merge în ritm de melc și se stabilesc amânări pe bandă rulantă. Deschis la finalul lui 2021, procesul a mai primit o amânare la termenul de joi. Următorul termen a fost stabilit pe 15 iunie.

 

„Acordă termen la data de 15.06.2023, ora 09:30, în vederea administrării probei testimoniale”, e decizia Tribunalului Gorj.

 

Medicul este judecat după ce a fost prins că lua mită de la bolnavi ca să-i trateze. Anchetatorii au găsit, la percheziții, sume importante de bani în biroul său din spital, dar și cadouri primite de la pacienți: cafea, băuturi sau țigări.

 

Interceptările făcute publice din dosarul său au ținut primele pagini ale publicațiilor locale și centrale. S-a aflat cum se ruga medicul în fiecare dimineață să scape de procurori și să aibă sănătate și bani mulți. A fost surprins, de asemenea, și când discuta cu pacienți și le cerea bani sau în monologuri în care număra banii din plicurile primite de la bolnavi.

 

Medicul mai este cercetat în alt dosar pentru ucidere din culpă. O pacientă de 40 de ani a murit după o operație făcută de Gheorghe Neață. Decesul ar fi survenit din cauza unor complicații. Anchetatorii au stabilit, în plus, că medicul operase singur, deși ar fi trebuit să mai fie asistat de un doctor.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: